Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Soud dal Přikrylovi odklad výkonu trestu za zahlazování přestupků

Brněnský městský soud odložil o půl roku bývalému řediteli brněnských strážníků Jaroslavu Přikrylovi výkon trestu 20 měsíců vězení za zahlazování přestupků známým. Řekla to mluvčí soudu Gabriela Stočková. Rozhodnutí není pravomocné, proto jej odmítla více komentovat. Přikryl vinu odmítá. Soud požádal o odklad kvůli svému údajně špatnému zdravotnímu stavu. Je v péči lékařů blíže neznámé nemocnice.

Rozhodnutí soudu nebylo podle mluvčí zatím písemně doručeno všem účastníkům řízení. Státní zástupce si proti odkladu může podat stížnost. Zabýval by se jí Krajský soud v Brně.

Do vězení v Brně-Bohunicích měl Přikryl nastoupit v polovině dubna, ale nedostavil se tam. Městskému soudu zaslal žádost o odklad výkonu trestu kvůli zdravotním potížím. Podle své advokátky Běly Sedláčkové je od půlky března hospitalizován. Neuvedla ale důvod ani místo hospitalizace.

Městský soud si následně vyžádal zdravotní dokumentaci Přikryla a tu zaslal do vězeňské nemocnice v Brně-Bohunicích. Tamní lékaři měli na žádost soudu zvážit, zda jsou schopni si Přikryla převzít do péče. Pokud by tomu tak bylo, byl by převezen sanitkou do vězení a začal by tak výkon jeho trestu.

Vězeňští lékaři ale dospěli k závěru, že Přikrylovi nejsou schopni péči, která bude pravděpodobně specializovaná, poskytnout. Zřejmě proto soud odklad povolil.

Zdroj: ČTK

Štítky lékař, věznice, Městský soud v Brně, Krajský soud v Brně, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud dal Přikrylovi odklad výkonu trestu za zahlazování přestupků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.