Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Íránu se koná mezinárodní soutěž o nejlepší karikaturu IS

Írán uspořádal mezinárodní soutěž karikatur na téma Islámský stát (IS). Z 800 příspěvků jich bylo vybráno 280, které se od neděle objeví na billboardech v teheránských ulicích. Mezi účastníky jsou podle médií i známí zahraniční kreslíři, kteří ale z bezpečnostních důvodů vystupují pod pseudonymy.

Práce budou vystaveny i v teheránské galerii karikatur, kde se konala také výstava nejlepších kreseb na téma popírání holokaustu.

Jedna z karikatur Islámského státu znázorňuje vůdce této radikální skupiny abú Bakra Bagdádího. Před stěnou, z níž stéká krev, stojí s vousy, které vyrůstají z tváří jako čepele nožů. Jedna kresba znázorňuje uchazeče o členství v IS před kontrolním rámem, u něhož všichni odkládají do připraveného koše srdce a mozek. Další příspěvky ukazují IS jako barbarské ničitele kulturních památek.

Příslušníci Islámského státu již od loňska ovládli značná území v Iráku a Sýrii.

Íránský účastník soutěže Šodžájí Tabátbájí íránské televizi Press TV řekl, že IS se "snaží vydávat za islámskou organizaci, ale ve skutečnosti s islámem nemá nic společného". Ředitel pořádající společnosti Mohammad Habíbí o Islámském státu hovoří jako o "parazitech páchajících zločiny na lidstvu a kultuře".

Zdroj: ČTK

Štítky Islámský stát, Írán, karikatura, mezinárodní soutěž, holokaust, Irák, Sýrie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Íránu se koná mezinárodní soutěž o nejlepší karikaturu IS  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.