Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Degustace jídla, vína a destilátů letos na Špilberk Food Festivalu doprovodí královská hostina

 
čtvrtek, 28. května 2015, 08:53

Menu jako pro krále. Tak by se dal označit 4. ročník Špilberk Food Festivalu, který se odehraje na hradu Špilberk ve dnech 5. až 7. června. S exkluzivní novinkou se představí KOISHI restaurant, který si pro návštěvníky připravil delikátní pětichodové menu s vybranými víny přímo v prostředí Královské kaple.

Na účastníky festivalu čeká také workshop alternativních metod přípravy kávy nebo soutěž v otevírání ústřic. Na pódiu se prostřídají zajímavé osobnosti z gastronomického světa, které předvedou svůj um. Hlavními hosty budou rovnou dva michelinští šéfkuchaři, Ital Federico Delmonte a Francouz Guillaume Delaunay.

Šéfkuchaři z celkem 13 jihomoravských restaurací si připravili pro návštěvníky Špilberk Food Festivalu vybraná menu. „KOISHI restaurant dokonce připraví registrovaným zájemcům exkluzivní pětichodové menu doplněné o vybraná vína. Na této hostině budou přítomní i vinaři a majitelé KOISHI restaurantu, kteří ji obohatí svými zajímavými příběhy.To vše v jedinečné atmosféře stylové Královské kaple,” popisuje organizátorka Marie Šotkovská.

Vstupenky na toto královské menu jsou k dispozici až do 31. května přímo v KOISHI restaurantu na Údolní 11 v Brně. Festivalové vstupenky jsou dále v prodeji ve vybraných restauracích a ve festivalové dny přímo na místě konání.

Další speciální vstupenkou, kterou si můžou zájemci zakoupit, je vstupenka na řízenou degustaci vinařství z vinného baru PETIT CRU, která se odehraje v prostorách Babinský bistro. Se svými vybranými víny se tam představí pět jihomoravských vinařství. Víno bude téct proudem také přímo na Špilberku. I zde budou probíhat speciální řízené degustace pod vedením VOC Znojmo. Ty budou spojené s prohlídkou kasemat hradu Špilberk.

Zároveň každá restaurace nabídne k připravenému menu pečlivě vybraná vína. V ceně vstupenek na festivalový pátek za 1 750 Kč je zahrnutá konzumace v hodnotě 750 Kč, volný vstup na degustace, welcome drink a večerní hudební zábava s DJi a elektroswingem ze SONO Centra. Vstupenky na sobotu nebo neděli lze pořídit za 500 Kč a je v nich zahrnuto 250 Kč na konzumaci z festivalové nabídky.

Molekulární mixologie, otevírání ústřic a ohnivá barmanská show

Špilberk Food Festival není jen o konzumaci dobrého jídla, lahodných nápojů a vybraných delikates. „V rámci festivalových dnů bude probíhat několik workshopů, které povedou odborníci svého řemesla. V pátek tak budou mít návštěvníci možnost zúčastnit se degustace destilátů, dále budou probíhat degustace čajů vysoké kvality pod vedením propagátora čajové kultury Daniela Kláska nebo workshop s názvem Kouzlo alternativních metod kávy. A díky partnerovi festivalu Pivovaru Starobrno se návštěvníci přiučí tajům pivního sommelierství, ” doplňuje za pořadatele Šotkovská.

Doprovodný program Špilberk Food Festivalu je letos opravdu bohatý. Svůj um představí například Jakub Jurka, který se zaměřuje na budoucnost kuchyně - molekulární mixologii. Dále se návštěvníci můžou těšit na mistra světa v míchání nealkoholických nápojů Achima Šipla, šéfcukrářku Adélu Hostáškovou nebo na barmana s ohnivou show Martina Vogeltanze.

Chybět nebude ani přední český šéfkuchař Dalibor Navrátil, který zároveň návštěvníky provede celým festivalem. Naopak své vlastní dovednosti si můžou návštěvníci vyzkoušet v rámci soutěže v otevírání ústřic. Všechny 3 festivalové dny doprovodí také hudební program v podobě jazzového tria.

více informací na www.spilberkfoodfestival.cz

Tisková zpráva

 


 

Kam dál?

Rodičům 2 a víc dětí by podle návrhu mohl klesnout odvod na penzi

čtvrtek, 28. května 2015, 08:39

Rodičům dvou a více dětí by mohly podle podkladů důchodové komise klesnout odvody na důchod z nynějších 6,5 procenta o...

Botanická zahrada Masarykovy univerzity zve na masožravky

čtvrtek, 28. května 2015, 08:28

Výstavu masožravých rostlin pořádá od tohoto čtvrtka Botanická zahrada přírodovědecké fakulty brněnské Masarykovy...

Strážníci odchytávali mulu na zastávce, koloucha v předsíni a ovce na...

středa, 27. května 2015, 16:32

Ke třem neobvyklým odchytům mířili v posledních dnech brněnští strážníci. V pondělí brzy ráno přijali telefonát z ulice...

Ve veřejném sektoru se nekrade? David Rath a jeho pseudoargumenty

středa, 27. května 2015, 13:27

Soud s Davidem Rathem na sebe strhává pozornost. Není se co divit. Bývalý vrcholný politik ČSSD, exministr...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Démon jménem „genderová ideologie“ v České republice

V návaznosti na článek o problematice zrušení genderových studií v Maďarsku a démonizaci genderu jakožto nepřítele tradičních hodnot se podíváme na situaci v České republice. Jak jsme na tom s genderem, tedy kulturně vzniklými rozdíly mezi muži a ženami u nás doma? Stáváme se tak moc obávanou “bezpohlavní” společností?

VIDEO: Ve Veletržním paláci se konala debata o SEFO. Řediteli Muzea umění bylo na konci debaty zabráněno vystoupit

V pondělí 18. března se konala ve Veletržním paláci v Praze odborná debata na téma Středoevropského fóra, projektu olomouckého Muzea umění. Ač se téma bezprostředně muzea týká, na debatu podle tiskového mluvčího Tomáše Kasala žádná pozvánka nedorazila, řediteli muzea navíc bylo v závěru debaty zabráněno vystoupit.

Zahráli si s Glenem Hansardem. Nyní brněnská kapela křtí novou desku, která rozhodně stojí za pozornost

Splnil se jim jejich životní i kariérní sen, když si je na své vystoupení pozval sám držitel Oscara Glen Hansard. Brněnská kapela The Shookies rozhodně stojí za pozornost. Zdobí je autentický projev zpěváka, unikátní zvuk i příjemný pocit z jejich hudby. Přesvědčit se o tom mohou lidé sami v Brně na Melodce, kde 21. března křtí novou desku Sooner or Later.