Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Degustace jídla, vína a destilátů letos na Špilberk Food Festivalu doprovodí královská hostina

 
čtvrtek, 28. května 2015, 08:53

Menu jako pro krále. Tak by se dal označit 4. ročník Špilberk Food Festivalu, který se odehraje na hradu Špilberk ve dnech 5. až 7. června. S exkluzivní novinkou se představí KOISHI restaurant, který si pro návštěvníky připravil delikátní pětichodové menu s vybranými víny přímo v prostředí Královské kaple.

Na účastníky festivalu čeká také workshop alternativních metod přípravy kávy nebo soutěž v otevírání ústřic. Na pódiu se prostřídají zajímavé osobnosti z gastronomického světa, které předvedou svůj um. Hlavními hosty budou rovnou dva michelinští šéfkuchaři, Ital Federico Delmonte a Francouz Guillaume Delaunay.

Šéfkuchaři z celkem 13 jihomoravských restaurací si připravili pro návštěvníky Špilberk Food Festivalu vybraná menu. „KOISHI restaurant dokonce připraví registrovaným zájemcům exkluzivní pětichodové menu doplněné o vybraná vína. Na této hostině budou přítomní i vinaři a majitelé KOISHI restaurantu, kteří ji obohatí svými zajímavými příběhy.To vše v jedinečné atmosféře stylové Královské kaple,” popisuje organizátorka Marie Šotkovská.

Vstupenky na toto královské menu jsou k dispozici až do 31. května přímo v KOISHI restaurantu na Údolní 11 v Brně. Festivalové vstupenky jsou dále v prodeji ve vybraných restauracích a ve festivalové dny přímo na místě konání.

Další speciální vstupenkou, kterou si můžou zájemci zakoupit, je vstupenka na řízenou degustaci vinařství z vinného baru PETIT CRU, která se odehraje v prostorách Babinský bistro. Se svými vybranými víny se tam představí pět jihomoravských vinařství. Víno bude téct proudem také přímo na Špilberku. I zde budou probíhat speciální řízené degustace pod vedením VOC Znojmo. Ty budou spojené s prohlídkou kasemat hradu Špilberk.

Zároveň každá restaurace nabídne k připravenému menu pečlivě vybraná vína. V ceně vstupenek na festivalový pátek za 1 750 Kč je zahrnutá konzumace v hodnotě 750 Kč, volný vstup na degustace, welcome drink a večerní hudební zábava s DJi a elektroswingem ze SONO Centra. Vstupenky na sobotu nebo neděli lze pořídit za 500 Kč a je v nich zahrnuto 250 Kč na konzumaci z festivalové nabídky.

Molekulární mixologie, otevírání ústřic a ohnivá barmanská show

Špilberk Food Festival není jen o konzumaci dobrého jídla, lahodných nápojů a vybraných delikates. „V rámci festivalových dnů bude probíhat několik workshopů, které povedou odborníci svého řemesla. V pátek tak budou mít návštěvníci možnost zúčastnit se degustace destilátů, dále budou probíhat degustace čajů vysoké kvality pod vedením propagátora čajové kultury Daniela Kláska nebo workshop s názvem Kouzlo alternativních metod kávy. A díky partnerovi festivalu Pivovaru Starobrno se návštěvníci přiučí tajům pivního sommelierství, ” doplňuje za pořadatele Šotkovská.

Doprovodný program Špilberk Food Festivalu je letos opravdu bohatý. Svůj um představí například Jakub Jurka, který se zaměřuje na budoucnost kuchyně - molekulární mixologii. Dále se návštěvníci můžou těšit na mistra světa v míchání nealkoholických nápojů Achima Šipla, šéfcukrářku Adélu Hostáškovou nebo na barmana s ohnivou show Martina Vogeltanze.

Chybět nebude ani přední český šéfkuchař Dalibor Navrátil, který zároveň návštěvníky provede celým festivalem. Naopak své vlastní dovednosti si můžou návštěvníci vyzkoušet v rámci soutěže v otevírání ústřic. Všechny 3 festivalové dny doprovodí také hudební program v podobě jazzového tria.

více informací na www.spilberkfoodfestival.cz

Tisková zpráva

 


 

Kam dál?

Rodičům 2 a víc dětí by podle návrhu mohl klesnout odvod na penzi

čtvrtek, 28. května 2015, 08:39

Rodičům dvou a více dětí by mohly podle podkladů důchodové komise klesnout odvody na důchod z nynějších 6,5 procenta o...

Botanická zahrada Masarykovy univerzity zve na masožravky

čtvrtek, 28. května 2015, 08:28

Výstavu masožravých rostlin pořádá od tohoto čtvrtka Botanická zahrada přírodovědecké fakulty brněnské Masarykovy...

Strážníci odchytávali mulu na zastávce, koloucha v předsíni a ovce na...

středa, 27. května 2015, 16:32

Ke třem neobvyklým odchytům mířili v posledních dnech brněnští strážníci. V pondělí brzy ráno přijali telefonát z ulice...

Ve veřejném sektoru se nekrade? David Rath a jeho pseudoargumenty

středa, 27. května 2015, 13:27

Soud s Davidem Rathem na sebe strhává pozornost. Není se co divit. Bývalý vrcholný politik ČSSD, exministr...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Žít Brno chce pozvat do města několik...

  • VIDEO: Na Svoboďáku hrál světoznámý...

  • VIDEO: Muž unesl mladou ženu od vchodu domu...

  • FOTO: Na Mendláku vyrostl krásný nový park s...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Přejezd ve Studénce bude bezpečnější. Auta už nebudou křižovat železniční trať

Nebezpečné křížení železniční trati a silnice ve Studénce, které bylo v roce 2015 svědkem tragické události, bude brzy bezpečnější. Správa železniční dopravní cesty připravila jeho modernizaci, kdy silnice nově povede pod železniční tratí a nebude ji tak přímo křižovat. Práce by měly začít v roce 2020.

„Prodá“ Moskva Sibiř Číně? Zdroje přecházejí do čínských rukou, zůstává jen pustina

Portál Jamestown již několik let prostřednictvím Paula Gobleho monitoruje sílící čínskou přítomnost na Sibiři na ruském Dálném východě, zejména v oblasti kolem Bajkalu, a narůstající protičínské nálady v regionu. Minimálně od roku 2010 zde Číňané využívají „místní pohostinnosti“, aniž by za to regionu cokoli vraceli.

Dovoz ledovců z Antarktidy má zachránit Kapské Město

"Vypadá to jako šílený nápad, ale když si to rozeberete, není to tak bláznivé," tvrdí kapitán Nick Sloane. Proč neodříznout nějaké ty ledovce z Antarktidy, aby Kapské Město mohlo být zásobováno vodou? Sloane mívá nápady, které se vymykají normám. Tento šestapadesátiletý Jihoafričan zambijského původu, zakladatel firmy Sloane Marine Ltd, se již proslavil tím, že uvolnil uvázlou loď Concordia, při jejímž ztroskotání u pobřeží Itálie v roce 2012 zahynulo 32 lidí.