Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hlídka pokutovala mladíka, který v obchodě kradl pouze prezervativy

Pouze o jeden druh zboží se v pátek odpoledne zajímal třiadvacetiletý návštěvník supermarketu v centru města. Když ho ostraha před východem z obchodu zastavila s nezaplaceným zbožím, našla u něj čtyřiadvacet balíčků kondomů bezmála za dva tisíce korun.

Přivolaní strážníci se přesvědčili, že mladý muž není hledaný a že nebyl odsouzený pro majetkovou kriminalitu, a uložili mu blokovou pokutu v maximální možné výši jednoho tisíce korun.

K dopadení údajných „řetízkářů“ pomohla strážníkům řidička tramvaje

Pětasedmdesátiletou důchodkyni prý v sobotu večer u hlavního nádraží okradla teprve devatenáctiletá žena se svým stejně starým známým. Řidička tramvaje si podle svých slov všimla, jak dvojice strhla ženě na nástupním ostrůvku řetízek z krku a naskočila do vozidla. Zaměstnankyně dopravního podniku zareagovala naprosto vzorově. Dveře od tramvaje za dvojicí zavřela a přivolala hlídku městské policie. Strážníci podezřelé vyvedli na zastávku, kde se k nim přihlásil další svědek, jenž souběh událostí popsal stejně jako řidička tramvaje. Mladík i jeho známá tvrdili, že osobní doklady u sebe nemají, protože je prý ztratili. Oba podezřelé si přijela převzít hlídka státní policie pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu.

Strážníci vypátrali a dostihli prchající mladíky, kteří prý v Bystrci chodili po autech

Šest mladíků, kteří údajně chodili po zaparkovaných autech, nahlásil v noci na sobotu na linku 156 muž z Bystrce. Dvě vyslané hlídky našly v ulici Černého převrácený plastový kontejner a shozenou přenosnou dopravní značku. Oslovil je tam svědek, který údajně viděl podezřelé utíkat směrem k Laštůvkově ulici. Dva strážníci se je proto vydali pronásledovat pěšky, další dva nasedli do služebních vozidel, aby šestici nadjeli a odřízli únikové cesty.

Hlídkám se nakonec všech šest prchajících mladíků podařilo pochytat. Strážníci celou ulici Černého zkontrolovali, a protože žádné z aut nebylo poškozené, upozornili mladíky, že k přestupkové komisi postoupí podezření z přestupků spáchaných poškozením kontejneru, vysypáním odpadků i přemístěním dopravní značky. Úředníci se budou zabývat i tím, kdo chlapcům ve věku od 16 do 17 let naléval alkohol, protože pět z nich nadýchalo při orientační zkoušce hodnoty mezi 0,27 a 1,26 promile.

Zdroj: MPB

Štítky Bystrc, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlídka pokutovala mladíka, který v obchodě kradl pouze prezervativy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.