Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnskou Industru obklopí 30. května multižánrový festival Degeneration NEXT

V sobotu 30. května se uskuteční již čtvrtý ročník malého alternativního festivalu Degeneration NEXT. V prostorech brněnské Industry vystoupí celkem šest kapel a umělců napříč žánry.

Letošní line-up tvoří zpěvačka a skladatelka Geeta, která je původem z kanadského Montrealu, nyní však žije v Londýně. Je multi-instrumentalistkou, básnířkou a skladatelkou, přičemž je inspirována elektronickými zvuky, dark popem, rock'n'rollem, vizuálním uměním, poezií a sny.

Holandský umělec  Zea pochází z Amsterdamu a pohybuje se na poli experimentálního electro blues. Své písně tvoří ze syntetizátorů, sekvencerů, bicích automatů, elektrické kytary a zpěvu. Na pódiu pak v těchto kombinacích všemožně improvizuje.
Berlínská psychedelie inspirovaná krautrockovými vlivy zazní v podání Coogans Bluff a přinese do Industry tvrdší heavy rockové kytary.  Zahraniční umělce doplní ještě polský audiovizuální projekt Job Karma, který (v souladu s místem konání) kombinuje industriální zvuky, temný zpěv a apokalyptické obrazy.

The High Corporation – československý hip hopově soulový projekt s americkou zpěvačkou Ashley S. Abrman rozvlní návštěvníky houpavými rytmy, které se rodí v našem hlavním městě. Lokální  brněnskou scénu zastoupí post-folklórní trio Ponk.
Cena vstupenky je 200 Kč / 250 Kč (předprodej/na místě). Vstupenky si můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu ve VINYL records na Josefské 10 v Brně (http://vinylrecords.cz/).

Audio:
Geeta – Goose Bumps:  http://geeta.bandcamp.com/track/goose-bumps
Zea – Exploding Head Syndrome: https://soundcloud.com/zea/zea-exploding-head-syndrome
Coogans Bluff – Her Tears: https://coogansbluff.bandcamp.com/track/her-tears
Job Karma – Oil: https://jobkarma.bandcamp.com/track/oil-2
The High Corporation - Mr. Bigshot: https://soundcloud.com/thehighcorp/mr_bigshot
Ponk – Šibeničky: https://www.youtube.com/watch?v=NuJfE-Xqb08

Degeneration NEXT je hudební festival pořádaný v rámci brněnské neziskové organizace Kulturárium a jeho cílem je přivážet do centra Moravy nepříliš známé umělce a progresivní dramaturgii. Je otevřen návštěvníkům koncertů, kteří si chtějí rozšířit přehled v široké oblasti popu s přesahy do experimentální hudby a audiovizuálního umění. Bilancování již proběhnutých ročníků ukázalo, že  40% kapel, které se na festivale objevily, hrály v ČR poprvé, některé dokonce poprvé v Evropě.

V minulosti na Degeneration Next vystoupila například americká dvojice Lemolo, havajský kytarista a písničkář Troy von Balthazar nebo německé experimentální noise rockové duo Dÿse. Čtvrtý ročník pořadatelé přemístili z brněnské Vlněny do nedaleké Industry a změnil se i termín konání z podzimu na květen, aby si návštěvníci mohli užít teplejšího počasí.

Tisková zpráva

Štítky festival, Industra, hudební skupina, Londýn, Amsterdam, umění, Montreal, Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnskou Industru obklopí 30. května multižánrový festival Degeneration NEXT  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.