Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Strážníci z obavy o život osob vstupovali do bytů

Obavu o zdraví svého známého měl v pondělí odpoledne sedmdesátiletý muž, a to ve chvíli, kdy si na podlaze před bytem o čtyři roky staršího souseda všiml ležícího mobilního telefonu a známek krve. Požádal tedy o pomoc strážníky a s náhradním klíčem, který měl svěřený, s hlídkou nahlédl ve Štefánikově ulici do bytu.

V místnostech se však nikdo nenacházel a obavu o život čtyřiasedmdesátiletého muže brzy rozptýlilo zjištění, že senior byl pouze na vycházce ve městě a mobilní telefon mu při vycházení z bytu zřejmě vypadl z kapsy. K podobné situaci došlo krátce poté v městské části Kohoutovice, odkud se na strážníky telefonicky obrátil muž, který se nemohl dozvonit na svoji osmašedesátiletou matku.

V tomto případě ale nebylo možné náhradní klíč použít, protože zámek byl uzamčen a zablokován zevnitř. Se vstupem tedy strážníkům pomohli hasiči a za malou chvíli již hlídka přivolávala zesláblé ženě, ležící na kuchyňské podlaze, zdravotníky.

Zdroj: MPB

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci z obavy o život osob vstupovali do bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.