Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

S ručníkem na Hvězdárnu a planetárium Brno – a to hned dvakrát

Vesmír je veliký. Je téměř nepředstavitelně veliký. A pokud se v něm nechceme ztratit, musíme mít u sebe v každé situaci ručník. Abychom na to nezapomněli, je pondělí 25. května Ručníkovým dnem. A na Kraví hoře se pak neděle 24. května navíc slaví jako Den před Ručníkovým dnem.

Ručníkový den  je svátek odkazující na stěžejní dílo anglického spisovatele Douglase Adamse Stopařův průvodce po Galaxii. Pětidílná „trilogie“ byla vydána jak knižně, tak v podobě televizního i rozhlasového seriálu, komiksu, počítačové hry a celovečerního filmu. Ručník je v ní označen za nejpotřebnější věc, kterou u sebe může mezihvězdný stopař mít.

Den před Ručníkovým dnem

Takže, když v neděli 24. května dojde na některé z představení Hvězdárny a planetária Brno dvojice s ručníky v ruce, dostane k jedné zakoupené vstupence druhou zdarma. V pytlíčku si pak odnese jedno – vskutku slunečné – překvapení. Ale pozor! Nesmí jít o nějakou miniaturní žínku, nýbrž pořádnou osušku! Vybrat si přitom můžete z následujících pořadů v sále digitária:

10.00 a 14.00 Se zvířátky o vesmíru
Ježek, zajíc, krtek a sova jsou čtyři kamarádi, kteří se sešli na kraji lesa, aby prozkoumali hvězdářskou základnu.

15.30 Temný vesmír
Planety, hvězdy, všechno, co kolem sebe vidíme, představuje méně než 5 procent vesmíru. Co je zbývajících 95 procent?

Ručníkový den

Na pondělní představení 25. května od 20.00 hodin si sice vstupenky koupit naopak musíte, zažijete však scénické čtení Stopařova průvodce po galaxii, během kterého se herci z projektu LiStOVáNí – Lukáš Hejlík, Pavel Oubram a Věra Hollá – pokusí přenést děj legendární knihy na obecenstvo. Za vydatné pomoci projekčního systému digitária pod taktovkou Pavla Gabzdyla.

Rezervace a vstupenky | www.hvezdarna.cz/program

Tisková zpráva

Štítky ručník, Hvězdárna a planetárium Brno, vstupenka, Kraví hora, Stopařův průvodce po Galaxii, vesmír, Douglas Adams, Lukáš Hejlík, představení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S ručníkem na Hvězdárnu a planetárium Brno – a to hned dvakrát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.