Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Design inspirovaný přírodou

Ve spolupráci s Mendelovou univerzitou v Brně bude v sobotu 16. května zahájena výstava prací studentů Ústavu nábytku, designu a bydlení nazvaná „Design inspirovaný přírodou“, kterou si budou moci návštěvníci prohlédnout až do 16. června.

Vernisáž výstavy proběhne ve 13:00 v Kamčatské chalupě. Vystaveny budou semestrální práce studentů z předmětů Ateliér výtvarné výchovy a Ateliér inspirace přírodními strukturami. Expozice bude obsahovat linoryty, grafiky na textilu a design nábytkových prvků, které využívají jako inspirační zdroj přírodu. 

Výstavu semestrálních prací studentů v polovině června vystřídají návrhy veřejného mobiliáře pro areál zoologické zahrady. Jednotlivé návrhy vytvořili studenti z Mendelovy univerzity v rámci předmětu Ateliéru interiéru II. Studentské práce budou moci hodnotit i návštěvníci, ze všech prací vybereme nejzajímavější exponát, který bude vyroben a v budoucnu se stane součástí areálu brněnské zoologické zahrady.

Biodiverzita to jsme my! – NEDĚLE 17.5.2015 13.00 – 14.30 hodin

22. květen je Mezinárodním dnem biodiverzity, proto studenti Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity Brno pod vedením Ing. Heleny Jedličkové, Ph.D. připravili pro návštěvníky na neděli 17. května 2015 vzdělávací akci – Biodiverzita to jsme my! Na třech stanovištích v zoo najdete studenty PdF MU, kteří vás poutavou formou zavedou do světa zvířat, objasní vám pojem biodiverzita i to, co můžete udělat pro její záchranu.

V Indiánské chýši kmene Haida se návštěvníci dozvědí zajímavosti o šelmách, v Exotáriu proberou vzácné opeřence a v týpí u bizonů si zahrají na indiány. Malí i větší návštěvníci si zkusí vlastní stopovací schopnosti i pomyslný lov bizona.

Tisková zpráva

Štítky příroda, Mendelova univerzita v Brně, Masarykova univerzita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Design inspirovaný přírodou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.