Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čtyři základní školy v Brně budou mít nová hřiště za 29 milionů

Brno letos opraví hřiště ve čtyřech základních školách za skoro 29 milionů korun, řekl primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO). Týká se to ZŠ a MŠ Husova, ZŠ a MŠ Křídlovická, ZŠ a MŠ Kotlářská a ZŠ Horní. Součástí projektu je i obnova dvou sportovišť rekreačním areálu Kraví hora v Brně za sedm milionů korun.

Všechna sportoviště se nacházejí v městské části Brno-střed. "Jde o kompletní opravu a revitalizaci zastaralých sportovních ploch s cílem modernizace prostor pro výuku tělesné výchovy," uvedl Mrázek. Podle něj ne všechna hřiště vyhovují a školy se na město obracejí s žádostmi, aby sportovní plochy opravilo.

Většinu nákladů pokryje Evropská unie, ze které město dostalo skoro 32 milionů korun. "Brno má poměrně velký dluh, co se týče stavu sportovišť. Dlouho nebyla dostatečně modernizována a dnes nám v tom pomáhají dotace z Evropské unie, které pokrývají majoritní podíl. Proto k těmto opravám přistupujeme," doplnil Mrázek.

Škola na Husové se dočká výměny povrchu za 2,5 milionu korun. Beton nahradí pryž. Hřiště na Křídlovické si vyžádá přes osm milionů korun na úpravu dvou hřišť. Na jednom bude umělá tráva, na druhém nahradí staré herní prvky pro děti nové. Vznikne i sklad sportovních potřeb, sklad hraček a stíněné sezení.

Na Kotlářské se oprava za sedm milionů dotkne dvou hřišť, kde budou vyměněné povrchy, herní prvky i dvě pískoviště. V Horní ulici bude za skoro 11 milionů nový atletický ovál s hřištěm pro míčové hry.

Na Kraví hoře budou plochy pro míčové hry a změní se i vnitroareálové komunikace a zelené plochy. "Tato sportoviště budou v dopoledních hodinách sloužit školní výuce, odpoledne budou přístupná veřejnosti ze širokého okolí," dodal mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Tisková zpráva

Štítky Brno, sportoviště, Richard Mrázek, ANO 2011, Evropská unie, oprava, Kraví hora, Brno-střed, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři základní školy v Brně budou mít nová hřiště za 29 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.