Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vyměňte nefunkční fén za vstupenku do zoo

Vyměnit nefunkční fén nebo vysavač za volnou vstupenku do zoo bude letos možné v sobotu 16. května v rámci akce „Zvířátka také nekouří“, kterou na Mniší hoře tradičně pořádá Kancelář Brno - Zdravé město. Připraven je zábavný program pro rodiny s dětmi spojený s užitečnými informacemi o zdravém životním stylu.

Na Mniší hoře si v nabitém programu od 11:00 do 16:00 připomene Světový den bez tabáku, a proto nebude chybět poradna odvykání kouření Masarykova onkologického ústavu. Odborníci poradí návštěvníkům jak zdravě mlsat a správně se hýbat a upozorní na rizika opalování. Zástupci Hasičského záchranného sboru JMK představí projekt Dráček Hasík a hlavní zásady požární prevence. V letošním programu se děti setkají například s bublinovým klaunem, mažoretkami a roztleskávačkami nebo bojovým uměním Capoeira. Připraveny jsou i zábavné soutěžní hry a k poslechu zahraje skupina Noví Kaskadéři.

Po celý den bude možné odevzdat „elektrovysloužilce“, získat volný vstup do zoo a dozvědět se, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí. „I když už si Češi zvykli recyklovat, je stále potřeba jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomínat, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu.“, vysvětluje Táňa Pokorná, ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN zabývající se recyklací elektroodpadu.

A jaké spotřebiče můžete přinést?

Vysloužilé nebo nefunkční domácí elektrospotřebiče, které se zapojují do elektřiny nebo jsou na baterky (fén, vysavač, holicí strojek, mixér, mobil, lednice). Elektrospotřebič musí být kompletní a ne částečně demontovaný. Myš k PC nebo samostatná nabíječka mobilu se za elektrospotřebič nepovažuje. Klávesnice k PC bude přijata jen s dalším spotřebičem.

Tisková zpráva

Štítky fén, vstupenka, Brno, elektrický spotřebič, Mniší, Masarykův onkologický ústav, Hasičský záchranný sbor, ELEKTROWIN, vysavač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyměňte nefunkční fén za vstupenku do zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.