Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Servisní středisko mobilů HTC pro Evropu bude v Brně

Servisní středisko mobilních telefonů tchajwanské značky HTC pro Evropu bude v Brně. Společnost přijme do výrobního areálu v průmyslové zóně Černovická terasa stovky nových zaměstnanců. Řekl to Tomáš Budař z developerské společnosti CTP, která firmě pronajme výrobní halu.

HTC podle Budaře využije jednu z uvolněných výrobních hal. Firma tak nebude muset čekat na výstavbu výrobních prostor. Dosud pro ni opravy mobilů nebo tabletů v Evropě zajišťovaly externí firmy, nyní je zastřeší v jednom servisním závodě. O jeho místě se jednalo od začátku letošního roku.

"Letos jde o nejvýznamnější investici, která do Brna přichází," uvedl Budař. Podrobnosti firma podle něj zveřejní patrně příští týden.

"Znovu se potvrzuje, že Brno je velmi atraktivní lokalitou pro technologické firmy. HTC zde najde veškeré potřebné zázemí v podobě lokality s přímým napojením na dálniční síť i kvalifikované pracovníky," řekl ČTK analytik ze společnosti Cyrrus Jiří Šimara. 

V minulosti do Brna přišla například společnost Wistron, která zaměstnala přes 1000 lidí, nebo Honeywell, který letos svoje působení na Černovické terase rozšířil.

Tchajwanský výrobce mobilních telefonů HTC se v prvním čtvrtletí vrátil k zisku a výsledky překonaly očekávání analytiků. Firmě pomohlo snížení nákladů a zaměření na přístroje ze střední části trhu, tedy ani levné ani příliš drahé. Čistý zisk činil 360 milionů tchajwanských dolarů (292 milionů Kč) ve srovnání se ztrátou 1,88 miliardy TWD ve stejném období loni.

Největším tchajwanským investorem v Česku je společnost Foxconn, globální výrobce počítačů. FOXCONN CZ s.r.o., která byla založena jako regionální výrobní centrála skupiny Foxconn v Evropě, má závody v Pardubicích a Kutné Hoře a obchodní centrum v Praze. Foxconn v Česku zaměstnává asi 5000 lidí.

Zdroj: ČTK

Štítky HTC, Brno, Evropa, CTP, Foxconn, Česko, CYRRUS, a.s., Wistron, Honeywell, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Servisní středisko mobilů HTC pro Evropu bude v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.