Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krajské zastupitelstvo schválilo dotace na letošní rok

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje na svém zasedání 30. dubna 2015 schválilo naprostou většinu dotací v rámci dotačních programů, které byly určeny krajským rozpočtem na letošní rok.

Zatímco v loňském roce bylo na dotace v rámci krajského rozpočtu určeno 256 milionů korun, v rozpočtu na rok 2015 kraj počítá s téměř 339 miliony. Největší nárůst zaznamenaly dotace poskytovatelům sociálních služeb v rámci takzvaného víceletého financování, kde jde o částku 93 milionů korun, což je v rámci kraje historicky nejvyšší částka.

Některé z dotačních programů doznaly letos dílčích změn. Například v dotačním programu pro začínající podnikatele, který byl v minulých letech zacílen na podporu okresů kraje, které byly nejvíce postiženy v oblasti sociální a také nezaměstnaností (Hodonín, Břeclav a Znojmo),  mohou od letošního roku žádat o podporu začínající podnikatelé ze všech okresů.

Na základě jednání krajské koalice jsme díky přebytkovému hospodaření kraje v letech 2013 i 2014 schválili doporučení Zastupitelstvu kraje k navýšení letošních dotačních titulů na základě vyhodnocených žádostí tak, abychom podpořili co nejširší spektrum žadatelů, např. ve sportu z původních 10 na 35 milionů korun, v Programu rozvoje venkova z 30 na 35 milionů korun. Inovovali jsme též podmínky v oblasti podpory sportu – vedle standardní podpory oddílům jsme zařadili také možnost financování jejich provozu,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Tisková zpráva

Štítky dotace, Jihomoravský kraj, rozpočet, Michal Hašek, Hodonín, Břeclav, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské zastupitelstvo schválilo dotace na letošní rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.