Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Skalní klokani doslova zaskočili chovatele

Velmi zdlouhavý a náročný proces získání klokanů žlutonohých byl završen povolením australské vlády k chovu tohoto druhu v brněnské zoo a první dvě samice tohoto druhu skalních klokanů dorazily do Brna z francouzského Mulhouse. Klokaní dámy dostály své pověsti obratných skokanů a hned druhý den dokázaly zdolat dva metry vysokou překážku a dostat se mimo expozici.

Pro brněnský chov byly vybrány dvě samice z Francie, jedna z Los Angeles a samec ze San Diega. Transport tříleté Moonie a šestileté Corowy proběhl na začátku dubna a od té doby v aklimatizačním procesu v zázemí zahrady. Vzhledem k tomu, že koordinátor doporučil chovat klokany žlutonohé samostatně, byli současní klokani rudokrcí přemístěni do jiné části zahrady a nové samice umístěny do průchozí expozice. K velkému překvapení chovatelů se hned druhý den s novým prostředím sžily natolik, že svou obratností zdolaly umělou skálu a dostaly se do meziprostoru před vchodem do expozice.

Byly tedy opět umístěny do zázemí a v expozici budou provedeny úpravy, které zabrání jejich dalším „útěkům“. Do dvou měsíců by měli dorazit další dva klokani z Ameriky. V současnosti chová tento druh sedm zahrad v Evropě /Berlín, Besanco (Fr), Bristol (UK), Brno, Dortmund, Madrid, Mulhouse (Fr)/, jedna zahrada v Izraeli a sedm v Severní Americe.

Tisková zpráva

Štítky zahrada, Zoologická zahrada Brno, Brno, Los Angeles, San Diego, Francie, Izrael, Berlín, Madrid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skalní klokani doslova zaskočili chovatele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.