Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nemocnice u sv. Anny má nové místo na odběr krve. Podpořit jej přijeli hokejisté i ředitel

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny se dnes otevřelo nové odběrové místo pro dárce krve. Dárcovství podpořili hokejisté HC Komety Brno i ředitel nemocnice Vlastimil Vajdák, další zájemce očekávají v rámci projektu Masarykovy univerzity 100 litrů krve DÍKY MUNI.

Fakultní nemocnice u svaté Anny zprovoznila nové místo pro dárce krve

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny se po sedmdesáti letech otevřelo nové odběrové místo pro dárce krve. Zájemci mohou krev darovat každé pondělí od 6:30 do 10:30 po telefonické domluvě v prvním podzemním podlaží budovy B1. V průběhu měsíce bude spuštěno i elektronické objednávání. Nemocnice plánuje počet dnů do budoucna navýšit.

Dárcovství podpořili hokejisté i ředitel nemocnice

Mezi prvními dárci byl ředitel nemocnice Vlastimil Vajdák. „Rád bych již teď poděkoval všem, kteří nás podpoří, ať už tím, že sami darují krev nebo o tom řeknou dalším zájemcům,“ mínil Vajdák. Dárcovství krve přijeli podpořit i hokejisté HC Komety Brno Jakub Lev, Tomáš Malec a Tomáš Plekanec. „Dárcovství krve je velmi důležité. My sice v sezóně krev darovat nemůžeme, ale rádi na to upozorníme,“ řekl hokejista Tomáš Plekanec.

Do dárcovství se zapojí i Masarykova univerzita v rámci projektu 100 litrů krve DÍKY MUNI

Prostory jsou vyzdobeny obrazy studentů Univerzity třetího věku Masarykovy univerzity. Univerzita rovněž uspořádala i projekt ke stému výročí svého založení. „Již v říjnu se tedy v rámci projektu 100 litrů krve DÍKY MUNI zájemci dočkají dalších termínů pro darování krve,“ popsala mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Studenty k darování vybízí zástupci univerzity v propagačních videích

V propagačních spotech jednotlivých fakult vybízí zástupci univerzity studenty, aby přišli darovat krev. „Pomoci splnit cíl darovat sto litrů krve pro naši univerzitu můžete v termínu od třiadvacátého října do čtrnáctého listopadu,“ vybízí v jednom z videí student fakulty sociálních studií na Masarykově univerzitě Jiří Němec. Projektu se plánují zúčastnit i stálí dárci. „Myslím si, že je to skvělý projekt hlavně proto, že krve je nedostatek a zároveň je neustále potřeba například pro výrobu léků nebo při operacích,“ uvedla studentka lékařské univerzity a pravidelná dárkyně krve Viktorie Taláková.

Autoři | Foto Fakultní nemocnice u svaté Anny

Štítky nemocnice, odběr krve, krev, dárcovství, darování krve, univerzita, hokejista, Fakultní nemocnice u sv. Anny, projekt, Masarykova univerzita, HC Kometa Brno, Tomáš Plekanec, Jakub Lev, Tomáš Malec, Jiří Němec

Nemocnice u sv. Anny má nové místo na odběr krve. Podpořit jej přijeli hokejisté i ředitel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.