Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lidé nosí na Dominikánské náměstí v Brně svíčky ve vzpomínce na Karla Gotta

Lidé se od dnešního rána scházejí na Dominikánském náměstí, aby uctili památku Karla Gotta. Město nechalo v rohu náměstí zřídit pietní místo. Během pátečního dopoledne a odpoledne už ho zaplnily stovky svíček. Dnes se zároveň v Praze koná poslední rozloučení se slavným zpěvákem.

Zapálit svíčku a položit květinu je na Dominikánském náměstí možné až do nedělního večera. „Chceme vyjít vstříc všem, kteří se nemohou zúčastnit veřejného rozloučení s nedávno zesnulou legendou naší populární hudby v Praze, a dát jim možnost uctít její památku. Reagujeme tak i na přání veřejnosti,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. Současně připomněla, že pietní místo s kondolenční knihou je stále v budově Českého rozhlasu na Beethovenově ulici.

Kondolenční kniha pro Vlastu Chramostovou je v Městském divadle

Další výraznou osobností, která v posledních dnech opustila tento svět, byla brněnská rodačka, herečka Vlasta Chramostová. „Mrzí mne to o to víc, že se jako významná představitelka disentu nedožila 30. výročí sametové revoluce,“ řekla Markéta Vaňková.

Na její vzpomínku je už od úterý na recepci Městského divadla Brno na Lidické 16 umístěna kondolenční kniha pro veřejnost. „Počítáme také s tím, že ve spolupráci s panem ředitelem Mošou zde v den pohřbu, tedy v pondělí 14. října, od 9.00 umožníme občanům vzdát poctu statečné a mimořádné ženě položením květin či zapálením svíček ve dvoraně divadla,“ dodala Vaňková.

Foto Varvara Šatunova

Štítky Karel Gott, pieta, úmrtí, Brno, dominikánské náměstí, Vlasta Chramostová, městské divadlo, svíčka, Praha, Markéta Vaňková, kniha, Ludwig van Beethoven, Český rozhlas, Sametová revoluce, Městské divadlo Brno, pohřeb

Lidé nosí na Dominikánské náměstí v Brně svíčky ve vzpomínce na Karla Gotta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.