Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Gorkého přibydou parkovací místa a stromy, zástupci města vyslechli autory petice

Na setkání zástupců magistrátu, Brněnských vodáren a kanalizací, zhotovitele stavby a občanů se probírala petice podaná obyvateli za úpravu parkovacích míst, zeleně, laviček a dopravy na ulici Gorkého. Se zástupci se nakonec dohodli na kompromisu, těšit se mohou na více stromů i nová parkovací místa.

Zástupci všech stran se setkali na schůzce

Zástupci magistrátu, Brněnských vodáren a kanalizací, zhotovitele stavby a občanů se společně sešli na schůzce, na které prodiskutovávali možné úpravy ulice Gorkého. Občané totiž sepsali petici za změnu například parkovacích míst a vysázení většího množství zeleně. Představitelé jednotlivých stran se na schůzi nakonec domluvili na kompromisu.

Petice požadovala hlavně úpravu parkovacích míst, zeleně, laviček a dopravy

„V petici občané požadovali zejména úpravu parkovacích stání na ulici Gorkého z kolmých na šikmá, více zeleně, neosazovat lavičky v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Jiráskova a Úvoz, jiný druh vysazovaných stromů a změnu organizace dopravy,“ přiblížila tisková mluvčí Brna Anna Dudková. Detaily úprav budou zástupci upřesňovat na dalších setkáních, u nově vysazovaných stromů přichází v úvahu javory, neplodící třešně, nebo jejich kombinace.

Představitelé se nakonec dohodli na kompromisu

Parkovací místa nakonec zůstanou nezměněna, a to i z bezpečnostních důvodů. „Počet nově vysázených stromů bychom chtěli navýšit až o čtrnáct. Ty bychom umístili do zálivu v chodníku, čímž by vznikl prostor pro asi čtyři nová parkovací místa,“ popsal náměstek primátorky Robert Kerndl. Petice byla zaměřená i proti lavičkám, které už ale město objednalo, využije je tedy v jiných místech. „Projektant nyní prověří technologickou stránku návrhu a bude se zabývat také možností úpravy režimu jednosměrného provozu,“ dodal Kerndl.

 

Autoři | Foto MMB

Štítky Gorkého, petice, zeleň, doprava, lavičky, parkování, strom, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., Robert Kerndl, Brno

Na Gorkého přibydou parkovací místa a stromy, zástupci města vyslechli autory petice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.