Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kupte si koláč a přispějte na hospic. Diecézní charita dnes pořádá speciální osvětovou sbírku

Pomožte dnes nevyléčitelně nemocným dožít své poslední dny mezi blízkými a oslaďte si i vlastní život. Již po osmnácté se dnes koná sbírka Koláč pro hospic, která následně podpoří hospice Diecézní charity v Brně.

Již po osmnácté můžete dnes pomoci nevyléčitelě nemocným dožít doma v rodinném kruhu. Diecézní charita Brno pořádá sbírku s názvem Koláč pro hospic, která pak pomůže s péčí o nevyléčitelně nemocné. Za doporučenou částku 35 korun si každý dárce může osladit život lahodným koláčem, kterým jej charitativní dobrovolníci za příspěvek odmění. 

V červených charitních stáncích zájemci obdrží informace o paliativní péči, mobilních hospicích a dalších možnostech, které pomáhají nevyléčitelně nemocným strávit poslední okamžiky života s blízkými lidmi a v prostředí, kde prožili celý život. Minulý ročník sbírky na podporu činnosti hospiců Diecézní charity Brno vynesl 824 445 korun.

Přispět můžete i elektronicky

Stejně jako loni mohou lidé díky spolupráci s ČSOB přispívat i platební kartou přes bezkontaktní terminály. Novinkou letošního ročníku je možnost přispět darováním tzv. virtuálního koláče prostřednictvím darovacího portálu Daruj správně. Tuto možnost mohou využít dárci v případě, že v den sbírky nemohou přispět v charitních stáncích, ale přesto chtějí podpořit rozvoj kvalitní a profesionální péče o nevyléčitelně nemocné pacienty.

Nový způsob darování je stejně snadný jako běžná online platba. Darovací portál nabízí možnost výběru výše darované částky a více způsobů odeslání daru – prostřednictvím platební karty, internetového bankovnictví, platebního tlačítka nebo bankovním převodem. Každý dárce se pak bude moci rozhodnout, jestli bude příspěvek jednorázový nebo by chtěl na rozvoj hospicové péče přispívat vybranou částkou opakovaně každý měsíc. Stane se tak pravidelným podporovatelem služby, která tiší  bolest umírajících pacientů a podporuje jejich rodiny.

Červené stany s koláči nenajdete pouze v Brně

Sbírka se letos opět koná ve všech regionech na území brněnské diecéze. Vybrané peníze podpoří mobilní hospicovou službu a lůžkové hospice v daném místě. Dobrovolníci s kasičkami navštíví i letos také vybrané firmy, se kterými Diecézní charita spolupracuje. 

Zájem o služby hospicové péče s každým rokem roste a téma paliativní péče se dostává do povědomí veřejnosti. Akce Koláč pro hospic tomuto zájmu velice napomáhá, díky ní mají lidé na jižní Moravě a Vysočině více informací o tom, jak mohou svým blízkým pomáhat. 

Chceme, aby se lidé zbavili ostychu a obav z péče o své blízké. Mobilní hospice, které pomáhají přímo v domácnostech, ukazují, že existuje možnost prožít posledních chvíle doma, v klidu a beze strachu. Naším cílem je, aby v budoucnu byla tato služba dostupná pro všechny, kdo ji potřebují. V tom nám pomáhají peníze získané sbírkou, které využijeme na rozvoj našich mobilních hospiců,“ říká ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

 

Autoři | Foto Diecézní charita Brno | Zdroj Diecézní charita Brno

Štítky hospic, charita, sbírka, koláč, Brno, Koláč pro hospic, Diecézní charita Brno, Československá obchodní banka, Oldřich Haičman

Kupte si koláč a přispějte na hospic. Diecézní charita dnes pořádá speciální osvětovou sbírku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.