Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lužánky budou v neděli patřit pejskům. Čtyřnozí miláčci z útulků zde budou hledat nový domov

Přemýšlíte, že si pořídíte psa? Nekupujte, adoptujte. V brněnském lužáneckém parku budou během neděle 6. října čekat desítky pejsků z útulků na novou životní šanci. Díky umisťovací výstavě Chcete nás? takovou šanci už v minulosti dostalo přes padesát pejsků. Jejich noví páníčci se s nimi předvedou na promenádě. Výtěžek z akce půjde na pomoc útulkům.

Chcete nás? 

Tuto otázku si jménem nezaopatřených, odložených a týraných psů v péči spolků a útulků napříč Českou republikou a slovenským příhraničím položíme letos již potřetí. Pojmenovaná je tak umisťovací výstava spojená s promenádou již adoptovaných pejsků. „Dává nám smysl nejen prezentovat psy připravené k adopci, kteří milující rodinu hledají, ale ukázat lidem i psy, kteří už ji našli," říká za organizátory Barbora Poláková. 

Místem konání jsou opět brněnské Lužánky. Akci zahájí fotbalový bohém a milovník psů Petr Švancara a bude odhalen obraz Psí andělé, jehož autorem je malíř Petr Polášek. Tím bude odstartována online charitativní aukce a na závěr výstavy bude vyhlášen výtěžek, který je věnován nezaopatřeným psům.

Prezentace pejsků k adopci

Diváci se setkají s několika desítkami pejsků rozmanitých povah i vzhledu. Psi k adopci budou prezentováni na pódiu, a to v průběhu celého dne v několika blocích. Představí je lidé, kteří je dobře znají a vědí, k jakému člověku jsou pejsci vhodní.

„Zúčastněné útulky přistupují k adopci zodpovědně a jsou otevřeny rozhovorům o potřebách konkrétních pejsků. Všechny také splňují podmínku, že psy do nových rodin umisťují čipované," vysvětlila Poláková.

Máte doma pejska z útulku?

Součástí akce bude i promenáda tzv. adopťáků, čili v minulosti adoptovaných psů. Ta startuje ve 14 hodin na podiu a do 13 hodin se do ní na místě může přihlásit kterýkoliv adoptivní páníček se svým chovancem a předvést ho návštěvníkům akce v celé kráse. 

Program pro děti či fotograf psů

Mimo to se mohou návštěvníci těšit na skákací hrad a agility dráhu pro děti, airbrush tetování, ukázku služebního výcviku teamu pořadatelů českého závodu Hard Dog Race i psích kusů v podání členů ZKO Svitavy Lačnov, nebo dva foto koutky, ve kterých lze za dobrovolný příspěvek pořídit profesionální fotografii svého psa, a tak podpořit psí bezdomovce. V závěru akce se bude losovat bohatá tombola, lístky jsou k dispozici po celý den.

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky umisťovací výstava, chcete nás, lužánecký park, Lužánky, psi, útulky, pes, výstava, adopce, Barbora Poláková, domov, Petr Švancara, rodina, Česko

Lužánky budou v neděli patřit pejskům. Čtyřnozí miláčci z útulků zde budou hledat nový domov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.