Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO: V Brně otevřel stylový kabaret. Láká na extravaganci a francouzský šarm

PR článek

Brno má svůj kabaret! Od září letošního roku se mohou Brňané těšit z originální kabaretní scény ve francouzském stylu. Cabaret des Péchés našel své místo ve zrekonstruovaných prostorách bývalého divadla v paláci Jalta na Dominikánském náměstí. Divákům nabídne burlesque show, jazzová a swingová vystoupení nebo stand-up comedy.

Burlesque, jazz, blues a komedie

Na program se diváci mohou těšit od pondělí do soboty. Pořadatelé cíleně vyhledávají umělce, do jejichž repertoáru patří tanec, burlesque show, vzdušná akrobacie a kapely s repertoárem plného jazzu, blues a hudby 30.let. „Večerní scéna je vždy vyhrazena pouze danému umělci nebo skupině. Pro každé představení tak pódium individuálně přizpůsobujeme ať už světly, nebo ozvučením,“ vysvětluje manažerka marketingu Barbora Karchová.

Do konce roku 2019 se zde objeví známí umělci jako Prague Burlesque, The Roosters Theatre, New Time Orchestra nebo třeba Chantal Poullain. Přibližně dvakrát do měsíce se ve všední dny na pódium postaví jazzové a swingové kapely nebo  Stand-up jako Brno. Atmosféru dokreslí otevřené bary, kde show obstarají barmani, kteří do přípravy drinků vkládají flairové prvky. 

Kabaretní historie ve světě se neodmyslitelně pojí s Le Chat Noir, prvním kabaretem založeným roku 1881 v pařížské čtvrti Montmarte. Ten ve své době navštěvovaly významné francouzské osobnosti jako spisovatel Maupassant nebo skladatelé Debussy a Satie. Původní neformální koncept malých salónků s absinthem v ruce a umělci na pódiu se postupem času změnil ve velkolepou show. Brněnský Cabaret des Péchés se však vrací k původní myšlence celého konceptu, kde se propojuje francouzská gastronomie a barová scéna s tou uměleckou v naprostém souznění bez vzájemně se rušících prvků. 

Francouzská vína a drinky na míru

Barový sortiment je zaměřený především na francouzskou produkci tichých a šumivých vín. V nabídce nechybí ani francouzské absinthy a cognacy, giny, agricole rumy a likéry. Celý výběr doplňují signature drinky vytvořené na míru podniku. Na čepu najdete Zahradní Ale, který se podle tradiční francouzské receptury připravuje z pěti různých sladů a tří druhů chmele. Francie se tu promítla i do studené kuchyně, která v základu nabízí domácí croissanty a sladké dezerty.

Celý prostor kabaretu tvoří dvě patra, každé s vlastním barem a obsluhou. Kabaret pojme až 260 osob, z toho 180 míst je možné si rezervovat na večerní představení. Divadelní scénu mohou sledovat diváci sedící u stolků v přízemí nebo na obvodových balkóncích. V průběhu dne slouží vrchní část jako kavárna ve francouzském stylu. Během této doby se v přízemní části dolaďují detaily na večerní představení. Odpolední kávu tak v několika hodinách vystřídá večerní drink, kdy se divákům zpřístupní i spodní patro a začne program.

Štítky kabaret, Jalta, Cabaret des Péchés, burlesque, jazz, swing, Brno, představení, nápoj, Dominikánské náměstí, styl, divadlo, palác, Chantal Poullain, hudební skupina, Le Chat noir, Francie

FOTO: V Brně otevřel stylový kabaret. Láká na extravaganci a francouzský šarm  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.