Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno začne v Bohunicích příští rok stavět novou atletickou halu

Brno chce příští rok začít stavět atletickou halu v univerzitním kampusu za 670 milionů korun. Stavba získala územní rozhodnutí, do půli příštího roku by měla mít stavební povolení. ČTK to řekl brněnský radní pro sport Jaroslav Suchý (KDU-ČSL). Hala bude mít kapacitu 2200 diváků. Vznikne i 170 parkovacích míst.

Ještě za minulé koalice se původně počítalo s tím, že hala bude částečně využívat plánované parkoviště u nedaleké fakultní nemocnice. Podle Suchého se ale zatím nepřipravuje. „Abychom dostali stavební povolení, museli jsme parkoviště umístit přímo na pozemky u haly, které patří městu," uvedl. Dodal, že případné parkovné bude mít vliv na příjmy sportoviště.

Samotná stavba má trvat 19 měsíců, hotová by měla být v roce 2022. U atletické haly to bylo poprvé, kdy Brno hledalo zhotovitele podle takzvané Žluté knihy. Znamená to, že vítěz výběrového řízení obstarává všechny stupně projektové dokumentace a potom halu i postaví. Soutěž vyhrálo sdružení firem Imos Brno, Hochtief cz a Sport Construction.

Halu využije i Masarykova univerzita

Budova by měla mít jedno patro pod zemí a dvě nad zemí. Kromě atletů, kterým krytá hala na jižní Moravě chybí, bude objekt využívat i Masarykova univerzita. S ní i s Českým atletickým svazem už Brno v minulosti podepsalo memorandum o stavbě.

Podle Suchého má Brno dohodu také s Jihomoravským krajem, který by měl na stavbu haly přispět 100 milionů korun. Město jedná o podpoře i se státem. „Jsme toho názoru, že infrastrukturální sportoviště by měla být ze strany státu financovaná 50 procenty," dodal Suchý.

Autoři | Foto MMB

Štítky atletická hala, Brno, campus, povolení, stavba, Brno-Bohunice, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL, Masarykova univerzita, Jihomoravský kraj, IMOS Brno, a.s., SPORT Construction a.s., Český atletický svaz

Brno začne v Bohunicích příští rok stavět novou atletickou halu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.