Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Teplárny Brno budou dva roky dodávat elektřinu dopravnímu podniku

Dopravní podnik města Brna (DPMB) bude v letech 2020 a 2021 odebírat elektřinu od jiné městské společnosti - Tepláren Brno, firma vyhrála výběrové řízení. Zakázka má hodnotu asi 220 milionů korun, uvedl v tiskové zprávě brněnský magistrát. Obdobná spolupráce mezi oběma podniky trvala už mezi lety 2013 až 2015.

Elektřina dodávaná teplárnami bude pohánět trolejbusy i tramvaje. Dopravní podnik odebírá podle města ze všech městských společností nejvíce elektrické energie. Využívá ji dohromady pro více než 20 tramvajových a trolejbusových linek, které obsluhuje přes 460 vozidel. Předpokládaná spotřeba elektřiny za roky 2020 a 2021 přesahuje 140.000 megawatthodin.

Zakázka bude rozdělená do dvou částí. Dodávka elektřiny ve výši 141.720 megawatthodin bude sloužit pro odběrná místa vysokého napětí. Odběrná místa nízkého napětí pak využijí energii o objemu 1093 megawatthodin. "Protože současné právní podmínky neumožňují v takových případech přímé oslovení mezi firmami stejného akcionáře, není tento kontrakt výsledkem spolupráce v rámci koncernu městských firem," uvedl náměstek primátorky a předseda představenstva tepláren Robert Kerndl (ODS). Na zakázku se tedy uskutečnila soutěž.

Spolupráce mezi dopravním podnikem a teplárnami při odběru elektřiny fungovala už v letech 2013 až 2015. "Jsme rádi, že nejlepší nabídku na dodávku elektrické energie podaly právě Teplárny Brno a že tím navážeme na naši předchozí spolupráci. Kromě elektrické energie je podnik výrazným odběratelem tepla od této společnosti," řekl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

 

Autoři | Foto MMB

Štítky ČR, správa, energie, doprava, Brno, Dopravní podnik města Brna, elektřina, Teplárny Brno, elektrická energie, Robert Kerndl, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplárny Brno budou dva roky dodávat elektřinu dopravnímu podniku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.