Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Úvoze otevřela prvotřídní americká restaurace. Nabízí čerstvé burgery z jihomoravských býčků

 
čtvrtek, 19. září 2019, 17:00

Poctivý kus hovězího masa z mladého býčka, čerstvé ingredience a porce, po které vám kručet v břiše ještě notnou chvíli nebude. To jsou základní stavební kameny letos otevřené americké restaurace Hadog na ulici Úvoz u Konečného náměstí. Vedle burgerů zde najdete i širokou nabídku hot dogů, steaků, koktejlů, limonád a všeho, co patří k americké kuchyni.

Oceňovaný koncept

Pokud jste již o Hadogu slyšeli při cestách mimo Brno, nejde o náhodu. Sesterský podnik Hadog najdete i v Českých Budějovicích nebo Praze. Tam dokonce získal v obrovské konkurenci od světového cestovatelského portálu Tripadvisoru certifikát výjimečnosti a byl několikrát zařazen do TOP 5 a 10 nejlepších burgráren v Česku.

Made in Brno

„Stavíme na základech úspěchu našich dalších poboček, avšak s jasným akcentem na lokální suroviny,” vysvětluje majitel brněnského Hadogu Marek Doležal. Všechny komponenty burgeru pochází z Brna a okolí.

„Bulky si necháváme péct rodinnou pekárnou z Brna. Každý den máme novou várku, žádné polotovary, které tu leží přes noc v lednici nebo mrazáku,” popisuje Doležal. Taktéž zeleninu dodávají pěstitelé z Brna a okolí. „Prakticky žádná surovina ke zpracování k nám necestuje žádnou velkou dálku,” dodává.

Základem je hovězí krk mladého býčka

Na základní surovině si pak v Hadogu dávají opravdu zvlášť záležet. „Maso z mladých býčků do 24 měsíců věku bereme od řezníka z Brna. Každý den nám přiveze novou zásilku. Avšak nejedná se o maso mleté, ale v celku,” vysvětluje Doležal. 

Hovězinu si pak dále sami zpracovávají. Důvod? „Rozdíl v chuti je markantní. Maso musí držet šťavnatost. Může se vám stát, že dostanete v jistých podnicích maso z lepší části býčka, ale chutná spíše jako osolené piliny. A to právě kvůli ztrátě šťavnatosti. Krk dá sice kuchaři více práce na zpracování, ale zase dokáže udržet burger šťavnatější, což zákazník ocení,” doplňuje se Doležal.

„Nejlepší maso je z hovězího krku, čas od zpracování masa ke koncovému zákazníkovi musí být co nejkratší. Na chuti to pak příjemně poznáte,” dodává.

Domácí omáčky i receptura na cibulové kroužky

Pozadu v Hadogu nezůstávají ani s dalšími komponenty, které se (nejen) s hamburgery pojí. Na menu tak najdete třeba domácí malinovou omáčku nebo další jinou klasiku americké kuchyně - cibulové kroužky. „Ty máme díky vlastní receptuře na těstíčko opravdu vychytané. Stejně tak si hrajeme s omáčkami. Ochutnáte u nás například naší domácí malinovou, BBQ, jalapeño, ostrou chilli omáčku s papričkami odrůdy Naga Jolokia nebo meruňkovou hořčici, kterou si nikde jinde v Brně nedáte,” dodává Doležal.

Kompletní sortiment americké kuchyně

Vedle hamburgerů najdete v nabídce Hadog i jiné stálice zámořské kuchyně - hotdogy. „Od New Yorkeru přes Jalapeno a Philadelphii, až takzvaný Devastating. A ten je vzhledem k velikosti a pálivosti opravdovou výzvou,” vypočítává Doležal a končí u hotdogu, díky němuž se můžete dostat i na místní tabuli slávy. „Je to opravdový macek. A navíc skrývá ještě jedno úskalí - chilli omáčku z odrůdy Trinidad Scorpion s pálivostí více než dva miliony jednotek," dodává Doležal.

K baště čepovaná Plzeň nebo americkou limonádu

Aby byl americký zážitek kompletní, k jídlu má člověk možnost objednat si celou řadu zámořských limonád - od Dr. Peppera až po Arizonu. „Myslíme však i na všechny, kteří si k pořádnému jídlu dají nejraději dobré pivečko. Proto čepujeme Plzeň, hezky do nachlazených půllitrů,” uzavírá Doležal. Na baru je i široká nabídka koktejů nebo milkshaků. Každý měsíc se navíc na čepu objeví  výběrové pivo na základě volby sládků.

Na jídlo se můžete do restaurace Hadog dostat s MHD (zastávka Čápkova je pouhých pár metrů) nebo pohodlně autem. Stavit se můžete i přes den, kde na vás čeká obědové menu s nabídkou burgeru či salátu. Vybere si každý. „Nabízíme i bezlepková či vegetariánská jídla. Díky Beyond Meat - luštěninovým náhražkám masa, se u nás nají i vegani. Rádi přivítáme každého, kdo si rád pochutná” uzavírá Doležal.

Vizitka autora

 

Martin Šeda

Šéfredaktor Brněnské Drbny (kontakt: sefredaktor@brnenskadrbna.cz)

Něžný barbar & Hospodský pábitel

 
 


 

Kam dál?

Spolupráce brněnské a americké kliniky napomůže pacientům s cukrovkou

čtvrtek, 19. září 2019, 13:38

Mezinárodní centrum klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny (FNUSA-ICRC) rozšířilo spolupráci s jednou z...

O ekologického Oskara bojuje deset projektů. Kvalita přihlášených...

čtvrtek, 19. září 2019, 10:20

Celkem deset inovativních projektů soupeří v ekologické soutěži E.ON Energy Globe, která letos odstartovala už...

V centru Brna stojí židle s oteklými kotníky, upozorňují tím na...

středa, 18. září 2019, 14:50

Oranžové židle s boulemi zaplavily centrum Brna. Jejich účelem je upozornit na srdeční onemocnění, kterými trpí dvacet...

Špilberk bude červený na počest 120 let brněnské techniky

úterý, 17. září 2019, 17:32

Hrad Špilberk, brněnská dominanta, se zbarví do červena. Vysoké učení technické (VUT), jehož univerzitní barvou je...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

V čele víkendové návštěvnosti kin zůstal americký Joker

Největší návštěvnost v českých kinech o víkendu zaznamenal stejně jako o týden dřív americký thriller Joker. Film o zrození odvěkého rivala komiksového hrdiny Batmana vidělo od čtvrtku do neděle 78 tisíc diváků a jeho tržby činily 13,4 milionu korun. Na druhém místě skončila novinka v podobě amerického akčního filmu Blíženec a třetí nejnavštěvovanější byl britský rodinný film Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon. Vyplývá to z informací na webu Unie filmových distributorů.

VIDEO: Kopání i elektrické výboje. Skrytá kamera zachytila zacházení se zuboženými zvířaty

Při pohledu na video, které od minulého týdne koluje internetem, zůstává rozum stát. Skrytá kamera zaznamenala na jatkách ve Všeticích ve středních Čechách brutální zacházení se zvířaty. Případem se už zabývá krajská veterinární správa, kam podnět podalo sdružení Zvířata nejíme, které záběry natočené letos v létě rozeslalo do médií.

Stát se nemusí omlouvat za výroky Zemana o Peroutkovi, určil soud

Stát se prostřednictvím ministerstva financí nemusí omlouvat vnučce novináře Ferdinanda Peroutky za výroky, které o žurnalistovi pronesl prezident Miloš Zeman. Dnes o tom rozhodl soud, verdikt však není pravomocný. Vnučka Terezie Kaslová nadále trvá na tom, aby omluvu zveřejnilo na webu jak ministerstvo, tak i Hrad. Věc proto bude řešit ještě pražský městský soud. Zeman je ve sporu na vlastní žádost vedlejším účastníkem, k soudnímu jednání ale nechodí.