Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Znojemské víno dobylo Asii. Triumfovalo v nejprestižnější vinařské soutěži kontinentu

Znojemské víno Znovín si připsalo fenomenální úspěch. Uspělo totiž v nejprestižnější asijské vinařské soutěži  Asia Wine Trophy. Zlaté medaile putují do Znojma za Ryzlink rýnský 2018 a Veltlínské zelené 2018. Pozadu nezůstal ani Sauvignon 2018, který získal stříbrnou medaili. Znovín tak na soutěži uspěl se všemi odrůdami VOC Znojmo.

„Asia Wine Trophy je nejprestižnější soutěží na asijském, stále se rozrůstajícím trhu. To, že uspěly všechny tři typické znojemské odrůdy je známka toho, že naši vinaři umí vína světové kvality,“ říká předseda spolku VOC Znojmo František Koudela.

Vína originální certifikace (VOC) jsou specifická tím, že hrozny, ze kterých jsou tato vína vyrobena, pocházejí výlučně z vinic ležících ve schválených polohách daného regionu. Vinaři sami vyberou vinařské trati, které jsou pro výrobu VOC nejvhodnější. Přísný výběr poloh s originálním půdním složením dává vínům jedinečné vlastnosti.

Do systému VOC jsou zařazeny nejtypičtější odrůdy daného vinařského regionu. Vinaři sami si v rámci sdružení vína hodnotí, ověřují původ hroznů a charakter vyráběných vín.

zdroj: www.wineofczechrepublic.cz

„Moc nás těší, že naše vína VOC Znojmo získávají v poslední době ta nejvyšší tuzemská a zahraniční ocenění,“ dodává předseda představenstva Znovínu Znojmo Pavel Vajčner.

Znovín navázal na předchozí úspěchy

Nejedná se o první úspěch vín VOC Znojmo na této prestižní asijské soutěži. V loni si Znovín Znojmo odvezl zlatou medaili na Ryzlinku rýnský VOC 2017, k tomu přidal ještě zlatou medaili za své ledové víno z Ryzlinku rýnského 2015.

V korejském Daejeongu, kde se soutěž Asia Wine Trophy konala, pozlatili porotci česká a moravská vína celkem třiatřicetkrát, z toho byly 3 velké zlaté medaile. A k tomu přidali osm stříbrných medailí.

Sto čtyřicet porotců tu v září v rámci mezinárodního gastronomického a vinařského festivalu, který navštíví na 500 000 lidí, hodnotilo celkem více než 4 300 vín z 34 zemí světa.

Foto Znovín Znojmo | Zdroj s použitím TZ

Štítky znojemské víno, znovín, asia wine trophy, soutěž, víno, Znojmo, Asie, zlatá medaile, ZNOVÍN ZNOJMO, a.s.

Znojemské víno dobylo Asii. Triumfovalo v nejprestižnější vinařské soutěži kontinentu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.