Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté se zaměřili na opilé řidiče na Brněnsku, rekordman nadýchal víc než tři promile

Policisté na Brněnsku se o víkendu zaměřili na opilé řidiče za volantem. Při koordinované akci zkontrolovali zhruba sedm stovek aut, jedenáct řidičů bylo pod vlivem alkoholu, jeden pod vlivem drog. Rekordmanem byl muž, který po sedmi pivech a několika panácích vodky nadýchal přes tři promile.

Dvaačtyřicetiletého smutného rekordmana za volantem Volkswagenu kontrolovala hlídka v Rosicích. Přístroj mu ukázal závratnou hodnotu 3,17 promile. Policistům nesouvisle sdělil, že vypil nejméně sedm piv a k tomu přidal tři velké panáky vodky.

O půl promile méně nadýchal v Blažovicích čtyřiatřicetiletý řidič osobního automobilu Chrysler. „Cizinec přišel na místě o řidičský průkaz a střízlivěl v policejní cele," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Tři piva a k tomu láhev vína nevadily v řízení jedenadvacetiletému řidiči Volkswagenu. Toho hlídka kontrolovala v Podolí a naměřila mu necelé dvě promile. Půldruhé promile v dechu měl také tři hodiny po půlnoci devětapadesátiletý šofér Mazdy. „Všichni řidiči musí počítat se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky," uzavřel mluvčí.

Foto Týdeník policie

Štítky alkohol, řidiči, akce, Rosice, Brněnsko, pivo, Volkswagen, Chrysler, Mazda, Blažovice

Policisté se zaměřili na opilé řidiče na Brněnsku, rekordman nadýchal víc než tři promile  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.