Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záchranáři budou nálepkami na sanitkách upozorňovat řidiče, jak udělat záchrannou uličku

Jihomoravští záchranáři umístí na víc jek čtyřicet sanitek velké informativní nálepky, které budou řidičům ukazovat, jak správně vytvořit záchrannou uličku.

Záchranka tak reaguje na situace, které nejsou na českých silnicích nijak výjimečné. „V některých situacích rozhodují minuty či dokonce vteřiny. Snažíme se dostat co nejrychleji za pacientem, prorážíme si cestu k němu, majáky blikají, houkáme. Mnoho řidičů se nám snaží pomoci a uhýbají, jsme jim za to vděční. Ale najdou se i takoví, kteří nevědí, co vlastně mají udělat," uvádíl na svém webu záchranáři.

Velkoformátové nálepky tak budou šířit osvětu za pomocí jednoduché grafiky, která jasně a jednoznačně ukáže, jak se mají řidiči  na dálnicích a víceproudých silniích zachovat.  „Naší snahou je usnadnit průjezd našim sanitkám a dalším vozům IZS a zajistit rychlejší a bezpečnější cestu k pacientovi," dodávají záchranáři.

Jak vytvořit záchrannou uličku? V případě silnice se třemi jízdními pruhy, auta z pravého a prostředního pruhu uhýbají doprava, auta z levého pruhu doleva, takže ulička vzniká mezi prostředním a levým pruhem. V případě dvou jízdních pruhů auta z pravého pruhu doprava, z levého doleva.

Foto ZZS JMK

Štítky záchranka, záchranná ulička, nálepky, sanitky, samolepka

Záchranáři budou nálepkami na sanitkách upozorňovat řidiče, jak udělat záchrannou uličku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.