Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno investuje další desítky milionů do Riviéry. Bufety nahradí dvě nové budovy

V areálu koupaliště Riviéra v Brně vzniknou za více než 50 milionů korun dvě budovy pro občerstvení a zázemí. Zastupitelé v úterý schválili poskytnutí peněz městské společnosti Starez-Sport, která se o areál stará. Práce by měly začít ještě letos a skončit v první polovině příštího roku.

Pro přidělení peněz městské firmě hlasovalo 40 zastupitelů, čtyři opoziční zastupitelé z SPD byli proti a jeden zastupitel z opozičního ANO se zdržel. Ivan Fencl (SPD) navrhoval bod stáhnout a označil cenu za dvě budovy za vysokou. Vedení Starez-Sportu ale před zastupiteli uvedlo, že objekty budou sloužit desítky let.

Nové budovy nahradí současné bufety

Se zahájením stavby se počítá letos v listopadu. Vznikne občerstvení a zázemí, čímž se nahradí nevyhovující bufety, které podle města nesplňují normy. Stavby nabídnou kromě občerstvení i WC pro návštěvníky, sprchy a také šatny pro letní aktivity, příměstské tábory i celospolečenské akce. Počítá se i s úpravami chodníků nebo obslužných a zásobovacích komunikací.

VIZUALIZACE: Na Rivéře vyrostou nové kryté kurty na plážový volejbal

Milovníci plážového volejbalu můžou zajásat. Od podzimu se totiž v areálu koupaliště Riviéra začnou stavět tři zbrusu nové kryté kurty na plážový volejbal. Město tak chce otevřít areál oblíbeného koupaliště veřejnosti i mimo letní sezónu. Plážová...

Město chce z areálu udělat společensko-relaxační centrum a sportoviště, kde by byl celoroční provoz. V budoucnu se tam počítá se stavbou hřiště na plážový volejbal.

Koupaliště Riviéra loni otevřelo po roční rekonstrukci za více než 200 milionů korun. Loni Riviéra zaznamenala návštěvnost kolem 168.000 lidí, letos ještě údaje nejsou známé.

Autoři | Foto Sportujeme v Brně

Štítky riviéra, investice, budovy, Brno, ANO 2011

Brno investuje další desítky milionů do Riviéry. Bufety nahradí dvě nové budovy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.