Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž se na elektrické tříkolce srazil s autem, nadýchal přes tři promile

Alkohol nepatří nejen za volant, ale i řídítka kola nebo jakéhokoliv jiného dopravního prostředku. Sám se o tom dobře přesvědčil muž, který namol opilý sedl na elektrickou tříkolku. Vinou alkoholu pak nezvládl řízení a srazil se s protijedoucím autem.

K nehodě došlo v pátek odpoledne mezi Slavkovem a Rousínovem. Muž na elektrotříkolce nezvládl pravotočivou zatáčku a v protisměru se střetl s octávií. K jeho obravskému štěstí utrpěl pouze lehčí zranění.

O viníkovi nehody nebylo pochyb. Zatímco u řidiče auta byla totiž dechová zkouška negativní, třiašedesátiletému muži na tříkolce naměřili policisté 3,18 promile.

„U cyklistů jde v tomto případě o přestupek, který jsme předali k řešení správnímu orgánu. Zde muži hrozí až padesátitisícová pokuta," uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

„Znovu v této souvislosti upozorňujeme, že zákaz požívání alkoholických nápojů před či během jízdy se vztahuje i na cyklisty," uzavřela Musilová.

Foto ilustrační foto, PČR

Štítky elektrická tříkolka, alkohol, nehoda, slavkov, Rousínov, tříkolka, Škoda Octavia

Muž se na elektrické tříkolce srazil s autem, nadýchal přes tři promile  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.