Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Slovácký rok v Kyjově trhal návštěvnické rekordy. Příští ročník se bude konat už za dva roky

Více než 30 000 lidí dorazilo o víkendu na jubilejní dvacátý ročník folklorních slavností Slovácký rok do jihomoravského Kyjova. Neopakovatelná atmosféra, skvělý program i organizace, takové byly bezprostřední reakce návštěvníků na místě i na sociálních sítích. Organizátoři si však největší překvapení připravili až na závěr - na další ročník nemusí návštěvníci čekat čtyři roky, ale poprvé v historii pouhé dva.

„Letošní ročník nabídl velké množství programů a zábavy, které byly volně přístupné, přesná čísla návštěvnosti tak můžeme pouze odhadovat. Dle zkušeností z minulých let a „obleženosti“ města v exponované časy jsme přesvědčeni, že na slavnosti do Kyjova zavítalo přes 30 000 lidí. Letošní návštěvnost je jednoznačně nejvyšší v celé historii Slováckých roků,“ uvádí starosta města a současně prezident festivalu František Lukl.  

Rekordní byla také účast v sobotním krojovaném průvodu. Na seřadišti se sešlo více než 4000 krojovaných ze šestačtyřiceti obcí Kyjovska a Ždánicka. 

Návštěvníci obsadili celé město

Kromě hlavní festivalové scény v letním kině byly další programy k vidění, slyšení i vyzkoušení na kyjovském náměstí, v městském parku a také v nově zrekonstruovaném prostoru náměstí Hrdinů před kyjovským gymnáziem. Organizátoři zde vytvořili několik odpočinkových i občerstvovacích zón s volně přístupnými programy. Díky tomu se koncentrace návštěvníků rozptýlila a město nápor návštěvníků zvládlo bez větších organizačních komplikací.

V průběhu slavností i bezprostředně po nich hodnotili účastníci letošní ročník velmi pozitivně. Chválili vysokou úroveň programů, celkovou organizaci, a především neopakovatelnou a přátelskou atmosféru.

Kromě tradičních programů, které ke Slováckým rokům nedomyslitelně patří, si velký ohlas získal sobotní večerní pořad Kyjovské pocity a u rodin s dětmi jednoznačně zabodovala interaktivní zábavní zóna Neplechov v městském parku.

Stoleté výročí se oslaví speciálním ročníkem

„Reakce účastníků, které neustále přicházejí a jsou plné pozitivních emocí a uznání, nás přesvědčují, že se letošní Slovácký rok mimořádně vydařil a naše město právem patří mezi nejvýznamnější folklorní centra u nás. Za dva roky to bude přesně 100 let od konání prvního Slováckého roku. Proto jsme se rozhodli, že porušíme čtyřletý cyklus a na další Slovácký rok do Kyjova můžeme milovníky lidových tradic a skvělé zábavy pozvat už na rok 2021,“ uzavírá Lukl.

Foto Slovácký rok | Zdroj s použitím TZ

Štítky Slovácký rok, Kyjov, folklor, jízda králů, kroje, návštěvnost, slavnost, František Lukl

Slovácký rok v Kyjově trhal návštěvnické rekordy. Příští ročník se bude konat už za dva roky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.