Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Handicapovaným sportovcům budou nově pomáhat váleční veteráni

Váleční veteráni budou nově spolupracovat s handicapovanými sportovci. Memorandum o spolupráci spolu totiž uzavřely spolky Nadační fond Emil a Československý legionář-SPIA Czech, z.s. Vzájemně se tak budou podporovat u vybraných projektů a veřejných akcí, ve vzdělávání či ve vzájemné propagaci.

Nadační fond Emil je kromě finančního podporovatele mladých sportovců i pořadatelem významných sportovních událostí. Například v roce 2016 uspořádal v Praze Světové hry handicapované mládeže IWAS U23 World Games (www.prague2016.com) a letos již 8. ročník Evropských her handicapované mládeže.

Rýsuje se nový oddíl para hokeje či para paddleboardingu

Další významnou podporou je také rozšiřování nabídky sportovních aktivit pro handicapované. Po založení 1. Krasobruslařského oddílu zdravotně postižených v ČR má Emil v plánu založení oddílu workoutového cvičení, ParaPaddleboardingu či para hokeje.

ČTĚTE TAKÉ: V Brně vzniká první krasobruslařský oddíl pro handicapované děti

„Jsme rádi, že jsme tuto spolupráci navázali. A byť je teprve na začátku, bavíme se již o konkrétních projektech,“ říká Pavel Zbožínek, vedoucí sportovních projektů nadačního fondu. A dodává: „asi všichni tušíme, že více podpory půjde na naši stranu. Například zapojení veteránů jako dobrovolníků do našich sportovních akcí, nebo vedení některých z nově vznikajících sportovních oddílů…, to je přesně to, co bychom přivítali nejvíce."

Československý legionář-SPIA Czech, z.s. působí především na území města Brna a Jihomoravského kraje, Moravy a Slezska, ale má svoje členy a části po celé České republice i v zahraničí. Sám spolek je pořadatelem řady akcí, včetně těch sportovních i mezinárodních.

Mezi ty pravidelné již patří například zářijové Mezinárodní setkání válečných veteránů, Mezinárodní konference k bezpečnosti, soutěž v silovém víceboji IZS Czech Army Strongman, střelecká liga, střelecké soutěže pro veřejnost, branné dny, pochody i s účastí veteránů na pochodu Cenotaph v Anglii k 11. listopadu, dračí lodě či Legionářská akademie obrany – kurzy sebeobrany i pro veřejnost a další včetně pietních aktů a benefičních akcí v rámci projektu „Hold veteránům“.

Veteráni si připraví pro handicapované speciální kurzy

„Přivítali jsme, že nás Nadační fond Emil oslovil s touto nabídkou spolupráce a rádi budeme nápomocni v rozvoji jeho aktivit,“ hodnotí právě navázané partnerství Karel Černoch, předseda spolku. „A nejen to. V případě, že bude zájem, dovedu si představit, že budeme pro handicapované pořádat například kurzy sebeobrany, školení a výcvik trenérů, podílet se na propagování zdravého životního stylu, správné výživy a životosprávy. Je to prostě možnost, jak předat naše zkušenosti a znalosti a zároveň těmto mladým sportovcům pomáhat,“ doplňuje Černoch další možnosti spolupráce.

Foto Nadační fond Emil | Zdroj s použitím TZ

Štítky projekt, nadační fond, Česko, Karel Černoch, Brno, Praha, Pavel Zbožínek, Anglie

Handicapovaným sportovcům budou nově pomáhat váleční veteráni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.