Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Novopečení rodiče na Brněnsku se mohou těšit z dvojčátek. Při porodu nejvíce pomáhal tatínek

Brněnsko má nový a hned dvojitý přírůstek! Rodiče sami zvládli přivést na svět své dvě předčasně narozené holčičky. Mamince byl při ruce pouze statečný tatínek a operátorka na tísňové lince.

Na nedělní odpoledne budou jihomoravští záchranáři i mladí rodiče dlouho vzpomínat. Krátce po dvanácté hodině zavolal na tísňovou linku muž z Brněnska, že jeho žena začala předčasně rodit. Svět se rozhodly poznat hned dvě děti. Operátorka se hned jala nastávajícímu tatínkovi radit, jak má postupovat a její kolega ihned vyslal na místo lékaře a záchranářskou posádku. 

Přestože dva vozy už na udanou adresu zamířily, mamince se za pomoci tatínka podařilo dostat na svět první holčičku. „Naštěstí byla růžová, plakala a vše se zdálo být v naprostém pořádku. Tatínek skvěle spolupracoval a byl ohromně statečný. Je to vždy nádherný pocit, když přes sluchátko zaslechnu po několika minutách úsilí dětský pláč.“ říká Hana Šperková, která hovor na tísňové lince přijímala.

Rodince se daří skvěle

Chvíli po narození prvního miminka přijely obě posádky, které mamince pomohly i s druhým děťátkem. „Společně s kolegy jsme pomohli mamince porodit i druhé děvčátko, šlo to dobře a musím říct, že maminka byla šikovná a docela klidná, navzdory okolnostem. Tohle jsou hezké výjezdy,“ říká Ivo Klučinec, jeden ze zdravotníků, který byl u předčasného porodu.

Obě holčičky i s maminkou pak byly převezeny do porodnice a podle informací záchranářů se jim daří dobře. „Ano, jsou zdravé a mají se k světu. Chtěl bych operátorce i oběma posádkám moc poděkovat,“ říká vděčný tatínek, který byl ale také velkým hrdinou celého příběhu. Nezbývá než statečým rodičům pogratulovat a popřát hodně zdraví!

Autoři | Foto zzs jmk

Štítky miminka, dvojčata, brno, Brněnsko, tísňové volání

Novopečení rodiče na Brněnsku se mohou těšit z dvojčátek. Při porodu nejvíce pomáhal tatínek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.