Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chlupatý hrdina Majk zazářil za krátkou dobu již podruhé. Po ztracené holčičce našel i zmizelého slovenského seniora

Hrdinové nemusí mít jen plášť, ale také kožich. Důkazem toho je služební pes Majk, kterému se za velmi krátkou dobu podařilo zachránit hned několik životů!

Minulý týden dostali policisté od svých slovenských kolegů hlášení, že pohřešují seniora, který odešel z domova a od té doby o něm nikdo neslyšel. Jihomoravský kraj je hraničním okresem, proto se strážníci z české strany hranic rozhodli pomoci v hledání, senior se mohl pohybovat i na našem území. 

V sobotu odpoledne dostali jihomoravští policisté hlášení, že byl hledaný muž skutečně zahlédnut nedaleko vodní nádrže Mlýnky na Strážnicku. Jeden z policistů se totiž v osudový den vydal do lesa na houby a v lese našel ležet batoh zmizelého seniora. Na místo nálezu ihned vyrazila policejní hlídka s psovodem a služebním psem. 

Pes zachytil stopu a vydal se do Radějovské obory, kde les pořádně propátrával. Okolo sedmé večerní pes Majk postaršího muže našel nehybně ležet v hustém lesním porostu. Seniorův zdravotní stav byl velmi vážný, proto mu policisté okamžitě začali poskytovat první pomoc. Po chvíli muž navázal alespoň oční kontakt. 

"Protože k nálezu došlo kousek za státní hranicí ČR – SR, tak policisté na místo přivolali slovenské policisty a slovenskou rychlou záchrannou pomoc a seniora jim předali." říká mluvčí policie Petr Zámečník. 

Ztracený senior však nebyl jediný, koho se Majkovi podařilo vyčmuchat. Nedávno se zasloužil v případu ztracené holčičky, která se ztratila rodičům na hřišti. Majk holčičku našel živou a zdravou ve sklepě jednoho z okolních domů. 

 

Autoři | Foto PČR

Štítky hrdina, pes, služební pes, Majk, ztracený senior, Slovensko, les, Jihomoravský kraj, Strážnicko, Česko

Chlupatý hrdina Majk zazářil za krátkou dobu již podruhé. Po ztracené holčičce našel i zmizelého slovenského seniora  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.