Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na jižní Moravu se sjedou milovníci Babett. Utkají se ve dvanáctihodinovém vytrvalostním závodě

Milovníci Babett a mopedů všeho druhu se sejdou 14. září v Pánově u Hodonína. Společně se pak utkají ve dvanáctihodinovém štafetovém závodě inspirovaném například slavným Le Mans. Ve dvou až sedmičlenných týmech budou mít za úkol objet co nejvíce okruhů na autodromu během 12 hodin.

První ročník závodu se konal na polygonu Tatry v Kopřivnici v roce 2018. S nápadem přišel Babetta Klub Brno.„Letos jsme si připravili podstatně větší a zábavnější akci, kde si na své příjdou nejenom jezdci ale také diváci," prohlašují organizátoři na webu.

Závod se bude konat na motokárové dráze v Pánově u Hodonína. Cílem závodu je připravit co možná nejspolehlivější moped a ujet na ní v týmu 2–7 jezdců, kteří se budou střídat dle svého uvážení, za 12 hodin co možná nejvíc kilometrů (kol) s minimem, nebo nejlépe žádnými poruchami.

Inspirací nám je i slavný Le Mans

Organizátoři se akcí odkazují i na rok 1988, kdy skupina 3 týmů po dvou jezdcích kroužila 24 hodin po Hungaroringu na originálních Babettách a najeli za tu dobu přes 1000 km. „Řekli jsme si, to je ono, přesně tohle by se mělo podniknout, ale pro začátek raději jen na 12 hodin, už jen z důvodu pronájmu okruhu,“ uvádí organizátoři. Tento typ závodu je podle nich srovnatelný se závody 500 mil Indianapolis nebo s 24h Le Mans, jen s tím rozdílem, že se jede na mopedech.

Závod nově i pro stadiony a jiné mopedy

Letos chtějí pokračovat v podobném duchu, závod však rozšíří také o další mopedy. Možnost dostanou všechny mopedy s automatickou převodovkou jako jsou Puch, Peugeot a další v kategorii MIX a úplnou novinkou jsou STADIONY, ty budou mít svoji vlastní skupinu. Podle účasti budou rozděleny do více kategorií.

Možnost podání přihlášky a další informace najdete na webových stránkách akce.

Foto Závody mopedů / Dominik David

Štítky Babetta, moped, závod, 12 hodin, Jihomoravský kraj, Le Mans, Hodonín, Pánov, Tatra Trucks, Peugeot, Brno, Kopřivnice

Na jižní Moravu se sjedou milovníci Babett. Utkají se ve dvanáctihodinovém vytrvalostním závodě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.