Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město nechá odtáhnout betonové zátarasy u Hokejové haly mládeže

Vedení města přistoupí k dalšímu kroku k vyřešení situace v lokalitě Ponava. Brno zde vede spor s podnikatelem Liborem Procházkou ohledně užívání pozemků v lokalitě okolo bývalého fotbalového stadionu Za Lužánkami, hotelu Bobycentrum a Hokejové haly mládeže na Sportovní. Právě na parkovišti poslední zmíněně budovy leží od zimy betonové bloky. Město je nyní nechá odstranit a na náklady majitele, společnosti Fair Lease, s. r. o., odtáhnout.

Dlouholetý spor s Liborem Procházkou dostal nový náboj o letošní zimě. V prosinci minulého roku začaly totiž firmy napojené na podnikatele vybírat parkovné v okolí Bobycentra. Poté zamezili vjezd i na parkoviště u hokejové haly, kam vozí každý den desítky rodičů své děti na trénink.

Brno tento čin napadlo u Městského soudu, který vydal předběžné opatření, jenž zakázalo firmám Libora Procházky vybírat parkovné či zakazovat lidem vjezd. Rozhodnutí pak ještě v červenci potvrdil Krajský soud. 

ČTĚTE TAKÉ: Soud vydal předběžné opatření: Procházkovy firmy nesmí bránit ve vjezdu na parkoviště u Boby a hokejové haly

Město Brno je vlastníkem pozemků okolo Bobycentra a bývalého stadionu za Lužánkami. Na těchto pozemcích má však Libor Procházka soudem přiznané nemovitosti - chodníky, silnice, lavičky, sloupy veřejného osvětlení. Právě kvůli těmto majetkům nemůže město na svých pozemcích v lokalitě stavět, ani s nimi jinak nakládat.

„Na základě předběžného opatření obě společnosti sice zanechaly výběru parkovného a aktivit s tím souvisejících, ale na parkovišti u hokejových hal, resp. na dotčených pozemcích, se stále nachází citybloky, dopravní značka, přívěs a mobilní zábrany, které společnosti využívaly k výběru parkovného. Umístění takových překážek je v rozporu jak s výše uvedeným předběžným opatřením, tak s právem soukromým, a město proto přistupuje dalším krokem k ochraně svých práv,“ uvedl náměstek primátorky Tomáš Koláčný (Piráti).

NAPSALI JSME: Brno chce u soudu prokázat, že je vlastníkem komunikací okolo Bobycentra

Betonové bloky tedy na parkovišti leží stále. Přestože město už je jednou v zimě nechalo odstranit. Na druhý den se ale na místě zátarasy objevily znovu. Původně odtažené bloky tak stále leží ve skladech Brněnských komunikací. „Současné zátarasy opět uskladníme. Pokud si pro to někdo přijde a prokáže, že je vlastník, uhradí nám poplatek za odvoz, tak mu to dáme," uvedl náměstek primátorky Tomáš Koláčný (Piráti).

Brněnský magistrát vyzval společnosti, aby  bloky odstranily nejpozději do konce června. To se však nestalo. Proto radní schválili, aby zátarasy pracovníci Brněnských komunikací odstranili.

 

Foto Varvara Šatunova

Štítky betonové bloky, zátarasy, město, brno, hokejová hala mládeže, spor, libor prpcházka, hokej, Libor Procházka, pozemek, HC Kometa Brno, předběžné opatření, Fotbalový stadion Za Lužánkami, Tomáš Koláčný, Piráti Chomutov

Město nechá odtáhnout betonové zátarasy u Hokejové haly mládeže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.