Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brněnští chilli mistři ve světě opět váleli. Jejich unikátní omáčky získaly dva gastro Oscary

Jedna již v minulosti oceňovaná omáčka a jedna úplná novinka. Brněnští výrobci chilli omáček My-Chilli slaví po vyhlášení letošního ročníku cen World Great Taste Awards v Londýně hned dvojnásobný úspěch. Po hvězdičce, někdy označované jako Oscar gastrokultury, získala BBQ omáčka se sušenými rajčaty a Smokey Honey Mustard, která se k českým zákazníkům ještě ani nedostala. Pro Brňany Jana Jaška a Richarda Belžíka jde přitom už o několikáté významné světové ocenění.

„Za naši BBQ omáčku se sušenými rajčaty jsme sklidili první místo v kategorii BBQ omáček už v soutěži World Hot Sauce Awards v americké Louisianě. Ocenění z Londýna nás těší o to víc, že v něm nehraje roli jen pálivost – ta je ostatně u této omáčky nízká –, ale hlavně chuť výrobků,“ říká jeden ze dvou spoluzakladatelů My-Chilli Richard Belžík.

V Londýně bodoval i nováček

Druhá oceněná omáčka s pracovním názvem Smokey Honey Mustard (Uzená medová hořčičná) má úplně jiný příběh – je to mezi výrobky My-Chilli nováček. „Do Londýna jsme vlastně poslali prototyp a pro naše zákazníky ji budeme vyrábět na začátku srpna. Hledali jsme způsob, jak ještě víc zatraktivnit naši už tak oblíbenou Hořčičnou medovou omáčku tak, aby přinesla další zajímavé a neobvyklé chuťové tóny. Experimentovali jsme s uzenou chutí, mexickými chipotle chillipapričkami a dalšími ingrediencemi. Výsledek, který londýnským porotcům zachutnal, si zákazníci mohou objednat v našem e-shopu kolem poloviny srpna,“ informoval Jan Jašek, druhý ze spolumajitelů My-Chilli.

Na gastro Oscarech nebodovali poprvé

Na této soutěži bodovali Jan Jašek a Richard Belžík již potřetí v řadě. Před rokem zde uspěla jejich Macho Mustard – Chlapská hořčičná omáčka a v roce 2017 to byla Hoppy Smoked Peppers – omáčka z uzených chillipapriček s přídavkem chmele.

„Ceny Great Taste, které vyhlašuje Cech dobrého jídla, jsou označovány za Oscary ve světě jídla. Logo Great Taste zaručuje, že výrobek, na kterém ho najdete, je kvalitní a důvěryhodný,“ píší organizátoři na svém webu. Výrobky skvělé chuti vybírá přes 500 porotců z celého světa.

Firmu založili s osmilitrovým hrncem, tyčovým mixérem a malou zahrádkou

Společnost My-Chilli založili Jan Jašek a Richard Belžík v roce 2014. Sami o sobě tvrdí, že jsou dva kamarádi, kteří se s podporou rodin pustili do podnikání v gastro byznysu. „Firmu jsme založili s minimálními investicemi, osmilitrovým hrncem na omáčky, ručním tyčovým mixérem a zásobou chilli paprik z desetimetrové zahrádky. A s obrovským nadšením,“ píší o sobě na svém webu www.my-chilli.eu.

Za pět let, které od založení uplynuly, mají na kontě již celou řadu ocenění. Od regionální ceny Výrobek roku Chillibraní, přes americkou nejprestižnější soutěž chilli omáček World Hot Sauce Awards až po londýnskou World Great Taste Awards.

Foto My-Chilli | Zdroj s použitím TZ

Štítky Jan Jašek, Richard Belžík, chilli, Brno, ocenění, My-Chilli, omáčka, Ceny Oscar, Londýn, soutěž, Louisiana

Brněnští chilli mistři ve světě opět váleli. Jejich unikátní omáčky získaly dva gastro Oscary  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.