Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnští strážníci školí seniory v oblastech, kde by mohli být ohroženi. Zájem je stále větší

Zájem seniorů o brněnské kurzy Senior akademie, které pro ně pořádá městská policie, je značný. Od založení akademie v roce 2006 ji absolvovalo už více než 1600 seniorů, prozradila Martina Fröhlichová z preventivního oddělení strážníků. Cílem kurzů je vyškolit dříve narozené tak, aby se snížilo riziko, že se stanou obětí trestné činnosti.

„Zájem o akademii je stále velký, ale vzhledem ke kapacitě přednáškového sálu, což je 100 míst, bohužel nemůžeme uspokojit všechny zájemce. V době zápisů sledujeme, že pokud by byl k dispozici i pětkrát větší sál, byli bychom schopni ho naplnit," uvedla Fröhlichová.

Nejstarším účastníkem byl dvaadevadesátiletý pán

Dosud nejstarším absolventem byl muž, kterému bylo v době přihlášení do 12. ročníku (2017/2018) dvaadevadesát let. Zápis do ročníku 2019/2020 se už uskutečnil, začíná se v září, končí v dubnu. Na seniory čeká 25 vyučovacích bloků po třech hodinách.

Studium je zaměřené především na kriminální, pořádkové, dopravní nebo požární rizika, která seniory ohrožují. Ale také na zvýšení jejich informovanosti ve spotřebitelské, zdravotní, sociální, psychologické či finanční problematice.

K dispozici jsou i kurzy první pomoci či ukázky sebeobrany

„Mimo přednášky pro posluchače organizujeme exkurze na pracoviště Integrovaného záchranného systému a městských firem, jako je například Dopravní podnik města Brna či Brněnské komunikace. Dále mají posluchači možnost absolvovat volitelné kurzy první pomoci, ukázky sebeobrany či zdravotní a pohybová cvičení," uvedla Fröhlichová.

Absolventi akademie by podle strážníků měli mít dostatek informací, aby se nestali obětí. Měli by také být připraveni přispět svými znalostmi ke zvýšení bezpečí lidí, kteří žijí v jejich okolí, především pak jejich méně aktivním vrstevníkům.

Autoři | Foto MP Brno

Štítky senior akademie, dříve narození, prevence, kriminalita, Dopravní podnik města Brna

Brněnští strážníci školí seniory v oblastech, kde by mohli být ohroženi. Zájem je stále větší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.