Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Město vybuduje na Cejlu dalších 36 bytů. Sloužit budou seniorům

Rekonstrukcí dvou bytových domů na Cejlu vznikne za 97 milionů domov pro seniory. Podle plánu by se první obyvatelé do nových bytových jednotek měli nastěhovat už za dva roky. Rekonstrukce začne v září a potrvá zhruba do konce roku 2020.

Město vybralo zhotovitele domova pro seniory na Cejlu. Tím bude firma Metrostav. „Vedle nabídkové ceny jsme hodnotili také dobu plnění, kterou firma Metrostav nabídla o 40 dnů kratší, než jsme předpokládali,“ popsal náměstek primátorky pro bydlení a správu majetku Oliver Pospíšil.

Rekonstrukce začne v září a celá stavba potrvá 440 dní. Nyní se jedná o dva řadové pavlačové domy, které jsou spojené společným dvorem. „K jejich rekonstrukci se přistupuje současně a po úpravě budou tvořit jeden celek,“ doplnila mluvčí magistrátu města Brna Radka Loukotová. 

Rekonstrukce počítá s nastavením budov o jedno patro

Obě vybydlené pavlačové domy ve tvaru L jsou v současnosti čtyřpodlažní. Přestavba ale počítá s nastavením uličních budov o jedno patro. Tím vznikne 36 bytů o velikosti 1+kk a 2+kk, z toho 6 bytů bude bezbariérových a další 3 budou mít bezbariérovou koupelnu. „Ze strany dvora se přistaví výtahová šachta a schodiště. Vnitroblok pak bude sloužit jako oddechová zóna,“ uvedl Pospíšil.

Kapacita domovů s pečovatelskou službou v současnosti nestačí. V Brně je přes 1000 bytů sloužících seniorům. Poptávka však stále roste a město eviduje několik tisíc žádostí o byty tohoto typu.

 

Autoři | Foto A77 Architekti

Štítky Cejl, domov pro seniory, Oliver Pospíšil, Metrostav, Brno

Město vybuduje na Cejlu dalších 36 bytů. Sloužit budou seniorům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.