Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnský policista zachránil na dovolené v Bulharsku život tonoucímu muži

Pomáhat a chránit. Takové je heslo českých policistů, kterého se očividně drží i mimo službu a v osobním volnu. Potvrzuje to případ brněnského policisty. Davida Maša, který slouží v brněnském obvodním oddělení Výstaviště, zachránil na dovolené v Bulharsku život dvaaosmdesátiletému krajanovi.

Maša byl s rodinou na dovolené v Bulharsku. Při jedné z procházek po pláži spatřil v moři asi třicet metrů od sebe muže, který se choval velmi divně. V ten den byly dost velké vlny, u pláže vlála červená vlajka a muž se ve vodě doslova plácal.

Po chvíli pozorování Maša vyhodnotil, že má muž velké problémy a vydal se mu na pomoc. Když k tonoucímu připlaval, zjistil, že jde o seniora, který se drží u hladiny jen z posledních sil.

Maša tonoucího seniora otočil na znak, držel mu hlavu nad hladinou a táhl ho na břeh. Kvůli velkým vlnám šlo i pro trénované policistu o velmi náročný úkol. Záchrana byla však naštěstí úspěšná. Na břehu už si seniora převzali plavčíci a poskytli mu zdravotnickou pomoc.

Jak poté hrdina zjistil, zachráněným je dvaaosmdesátiletý český krajan. Bez pomoci policisty by se nejspíš zpátky do Česka už nikdy nepodíval.

Foto PČR

Štítky david maša, hrdina, zachránce, Bulharsko, tonoucí muž, Česko

Brněnský policista zachránil na dovolené v Bulharsku život tonoucímu muži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.