Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vedení města uvažuje o vybudování P+R parkovišť na Okružní, Ostravské a Schwaigrově

Brno prověří možnost vzniku parkovišť park and ride (P+R) na třech nových místech, v ulicích Okružní, Ostravská a Schwaigrova. V tiskové zprávě to uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS). Vedení radnice už v minulosti vybralo 11 míst, kde prověřuje vznik P+R parkovišť za stovky milionů korun s několika tisíci místy. Cílem P+R parkovišť je, aby řidiči odstavili auto na okraji města a do centra se dostali pomocí MHD. Má to ulehčit dopravě.

Brněnští radní schválili, že se původních 11 lokalit rozšíří o tři nová místa. Městská společnost Brněnské komunikace u nově vytipovaných míst zjistí, zda je možné tam parkoviště vybudovat. V potaz bude brát vhodné pozemky nebo napojení míst na městskou hromadnou dopravu. „Za poslední měsíce jsme výrazně pokročili v prověřování vhodnosti různých lokalit. Aby byl systém komplexní, je nutné zajistit záchytná parkoviště na všech příjezdech do města z hlavních směrů," uvedl Kratochvíl.

Podle něj je ulice Okružní důležitá pro celou oblast Lesné. „Dále zjistíme možnosti budování parkoviště na Ostravské ulici. Využívají ji zejména lidé přijíždějící ve směru z Olomouce. V dosahu obou ulic je vhodné napojení MHD," řekl Kratochvíl. Ve Schwaigrově ulici zase podle něj ocení parkoviště řidiči, kteří míří do města směrem od Bratislavy.

Už v dubnu město zadalo prověření několika lokalit. Na podzim by tak mohla vzniknout dokumentace pro územní rozhodnutí pro parkoviště u nádraží v Králově Poli, v ulici Purkyňova nebo v ulici Šumavská. Odstavná parkoviště město plánuje také například u Fakultní nemocnice Brno, u Nemocnice Milosrdných bratří, v Tomešově ulici poblíž Masarykova onkologického ústavu nebo u společnosti Zetor v Líšni.

Brno má P+R parkoviště vedle Ústředního hřbitova. Nabízí téměř 200 míst. Dvě hodiny parkování jsou zdarma, dalších deset hodin je za 20 korun a po těchto úvodních 12 hodinách je dalších 12 hodin za 100 korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Park and ride, parkoviště, stavba, Brno, městská hromadná doprava, ODS, Brněnské komunikace a.s., Zetor, Masarykův onkologický ústav, Nemocnice Milosrdných bratří, Fakultní nemocnice Brno, Bratislava, radnice

Vedení města uvažuje o vybudování P+R parkovišť na Okružní, Ostravské a Schwaigrově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.