Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Zoo Hodonín se letos narodili klokani, zebry i velbloud

Na řadu letošních mláďat se mohou těšit návštěvníci, kteří zavítají do hodonínské zoo. Od začátku roku se tam narodili například zebry, klokani, přímorožec či velbloud. Jsou k vidění ve výbězích, řekla ČTK mluvčí zahrady Marie Blahová. V zoo v tomto týdnu přivítali letošního 100.000. návštěvníka.

Letošní rok je v Zoo Hodonín na přírůstky bohatý. Už v lednu a potom v květnu se narodila dvě mláďata sitatungy západoafrické, dříve nazývané antilopa bahenní. Mladší mládě ale v důsledku vrozené vady uhynulo a stádo nyní čítá pět kusů.

Ve druhé polovině ledna spatřilo světlo světa mládě klokana rudokrkého. "I když byl ve vaku samice pohyb spatřen již dříve, datum je dán právě dnem, kdy mládě poprvé z vaku vystrčí hlavu," uvedla mluvčí. Ve výběhu je kromě mláděte a matky další samice a jeden samec. Mládě se narodilo také klokanům obrovským, a to v polovině dubna. Ve výběhu je společně s rodiči.

Přibyli i malí kopytníci

V únoru a v dubnu se narodila dvě mláďata přímorožce arabského. Od narození jsou k vidění ve výběhu společně s oběma matkami a jedním samcem. Koncem března se narodilo mládě velblouda dvouhrbého. Jde o samičku a je to druhý odchov tohoto páru, kdy první mládě přišlo na svět v roce 2017. "Zatímco první odchov se neobešel bez komplikací, neboť rodiče neměli žádné zkušenosti a trvalo několik dní, než mládě začalo od matky samo pít, letošní mládě a matka si k sobě našly cestu bezprostředně po porodu," uvedla Blahová. Doplnila, že rodiče i mládě jsou k vidění ve výběhu.

Od dubna do května přišla na svět postupně tři mláďata zebry Chapmanovy. Všechna tři mláďata jsou samice. Stádo nyní čítá sedm kusů.

Na návštěvníky čekají i bílá lvíčata

Velkým lákadlem sezony zůstávají dvě mláďata lvů jihoafrických neobvyklé bílé barvy. Narodila se na sklonku loňského roku. "Daří se jim dobře a jsou k vidění ve společném výběhu společně s rodiči. Zda v budoucnu v zoo zůstanou, zatím není jasné," uvedla mluvčí.

Hodonínská zahrada patří v Unii českých a slovenských zoo k těm nejmenším, je v ní přes 1000 zvířat asi ve 280 druzích. Loni ji navštívilo přes 172.000 lidí, což je skoro o 6000 více než v předchozím roce. V pondělí zoo přivítala letošního 100.000. návštěvníka, stalo se tak o několik dní dříve než loni.

Autoři | Foto Bohuna Mikulicová

Štítky ČR, příroda, zvířata, zoo, Hodonín, zebra, Zoologická zahrada Hodonín, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Zoo Hodonín se letos narodili klokani, zebry i velbloud  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.