Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnské kapele shořela při cestě na koncert dodávka se všemi nástroji, kamarádi jim na pomoc založili sbírku

Členové brněnské kapely Acute Dose si v pátek na vlastní kůži zažili noční můru každého hudebníka. Při cestě na koncert jim nedaleko za Brnem za jízdy začalo hořet auto. Dodávku stihli odstavit na benzince, pak už jen sledovali, jak auto se všemi jejich nástroji pohlcují plameny. Prakticky záhy, co se o svou zkušenost kapela podělila, zvedla se mezi jejich přáteli a kolegy vlna solidarity. Na pomoc mladým muzikantům zřídili veřejný účet a na konci září se odehraje benefiční koncert.


Kluci z kapely Acute Dose vyrazili v pátek na koncert do Ústí nad Labem. Daleko bohužel nedojeli. Zapůjčená dodávka totiž začala za Brnem hořet. „Asi kilák před pumpou kousek za Brnem se začal valit kouř přes klimatizaci do kabiny. Stihli jsme to ještě odstavit na parking za pumpou. Bohužel vedle další dodávky, která začala taky z části horet," popsali Drbně kluci z kapely. 

Požár jim napáchal škodu za zhruba 140 tisíc korun. „Shořelo pět kytar, aparáty, efekty, kabely, osobní věci. Hlavně to byla cenná osobní sbírka, kterou jsme dávali dohromady několik let. Některý věci teď už těžko seženeme a ten zvuk už je taky pryč," svěřili se.„Jen co jsme vylezli z auta, hořelo už pod motorem. Stihli jsme vytáhnout jen něco málo z kufru, do pár minut bylo auto na uhel," dodali. O příčině nehody zatím nemají tušení. 

Kamarádi okamžitě nabídli pomoc

Smutná nehoda má však naštěstí i pozitivnější stránku. „Dřív než jsme se vzpamatovali, tak už se začali ozývat lidi, že nám cokoliv půjčí nebo darují. Martin Pospíšil z kapely Noir Voir založil transparentní účet pro sbírku, kterou teď sdílí stovky lidí. Podpora a iniciativa lidí je obrovská. Jsme za to moc vděční," děkují kluci. 

Během jediného dne poslali lidé na transparentní účet už téměř 10 tisíc korun. Na 28. září je navíc naplánován benefiční koncert v Kabinetu Múz nesoucí příhodný název Acuto Dose - On Fire.

AKTUALIZACE: Během jediného týdne se vybralo 140 tisíc korun - tedy suma ve výši škody na nástrojích. Sbírka byla proto uzavřena. Kapela všem donátorům děkuje!

Foto Acute Dose

Štítky acute dose, kapela, požár, dodávka, nástroje, sbírka, benefiční koncert, hudební skupina, koncert, Brno, Martin Pospíšil, Ústí nad Labem, Kabinet múz

Brněnské kapele shořela při cestě na koncert dodávka se všemi nástroji, kamarádi jim na pomoc založili sbírku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.