Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prýglem budou v sobotu křižovat dračí lodě. Brněnské drak nabídne i velký dětský den

Brněnská přehrada ožije v sobotu 20. července netradičním závodem. Hladinu Prýglu ovládnou tzv. dračí lodě. První ročník závodů "Brněnské drak" nabídne soutěžení v několika kategoriích a také velký dětský den.

Závody začnou v sobotu ráno na Kozí Horce u Vodní záchranné služby. O pohár Brněnského draka zabojují  týmy na velkých i malých dračích lodích nejen z Brna, Dačic, Vyškova, ale také z prostějova, Prahy, Štětí nebo slovenského Trenčína.

Dračí loď se poprvé objevila před více než 2000 lety v Číně. Odtud její typická dračí hlava na špici lodě a její celkové zbarvení. Její novodobá zmínka se datuje k roku 1976, kdy se uskutečnil první festival dračích lodí v Hong-Kongu. Odtud se sport Dračí lodě bleskově rozšířil do celého světa.

Závodí se vždy v sudém počtu na vzdálenost 250, 500 nebo 1000 metrů. zdroj: wiki

Závod Brněnské drak je součástí Českého poháru dračích lodí a také součástí seriálu ZAKI CUP 2019. Soutěžit budou muži i ženy, závod počítá také s kategoriemi pro firemní kolektivy a amatéry.

Hlavní program dračích lodí začne v sobotu 9.00 hodin jízdami velkých dračích lodí na trati dlouhé 200m a následovat bude luxusní dvoukilemtrová trať. Od 11 hodin pak nastoupí na řadu malé dračí lodě. 

Program pro celou rodinu

Součástí akce bude i velký dětský den se spoustou aktivit. Děti se mohou těšit na virtuální 3D brýle, nafukovací překážkovou dráhu, skákací hrad, malování na obličej a paddleboardy. Mezi 14. a 15. hodinou pak budou mít děti možnost svézt se na dračí lodi.

Možnost přihlášení týmu a další informace najdete na webových stránkách akce.

Foto ilustrační foto, Budějcká Drbna

Štítky dračí lodě, brněnské drak, závody, prýgl, Brněnská přehrada, drak, Čína, Praha, Brno, Hongkong, Trenčín, Vyškov, Štětí

Prýglem budou v sobotu křižovat dračí lodě. Brněnské drak nabídne i velký dětský den  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.