Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnská městská policie chce opravit školicí centrum

Brněnská městská policie plánuje za desítky milionů korun opravit budovu střediska profesní přípravy v ulici Milady Horákové. Rada města na svém zasedání souhlasila se zpracováním investičního záměru, což je první krok k připravované opravě. ČTK to řekl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

"Objekt naší organizaci slouží bez výraznějších změn a zásahů již od první poloviny devadesátých let, konkrétně od roku 1992. Ani přes průběžnou údržbu již bohužel jeho stav neodpovídá současným nárokům a potřebám. Některé části, jako například šatny, potřebují opravu již poměrně naléhavě," uvedl Ghanem.

Budovu strážníci využívají celoročně. Sídlí v ní škola, ve které se nastupující strážníci připravují tři měsíce v rekvalifikačních kurzech, je vybavena tělocvičnou a posilovnou. "Jako akreditované vzdělávací zařízení poskytuje SPP školení nových i zkušených strážníků také pro další městské a obecní policie z regionu," doplnil Ghanem.

Po vypracování investičního záměru bude třeba vypracovat projekt a vybrat zhotovitele. Vedení městské policie plánuje budovu přestavět, případně i dostavět.

Školicí centrum by mělo sloužit i dalším obcím

"Stěžejní je oprava šaten, zvažujeme i přístavbu a s ní související přesun tunelové střelnice z naší služebny v Křenové ulici. Tím by se zefektivnil výcvik strážníků, kteří během výcvikových dnů musejí mezi objekty přejíždět," dodal mluvčí.

Zároveň by v budově měla vzniknout spisovna a výstrojní sklad, pro které hledá městská policie zázemí už několik let. Vzhledem k rozsahu úprav práce pravděpodobně nezačnou dřív než za dva roky. Peníze potřebné na přestavbu by měly nejspíš jít přímo z rozpočtu města, které budovu vlastní. Městská policie ale bude o příspěvek žádat i Jihomoravský kraj, vzhledem k využití školicího centra i pro jiné obecní policie z kraje.

Autoři | Foto městská policie Brno

Štítky ČR, policie, správa, Brno, obecní policie, oprava, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská městská policie chce opravit školicí centrum  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.