Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Voda koupaliště Palava na Blanensku má mírně zhoršené vlastnosti. Prýgl je v pořádku

Přírodní koupaliště Palava na Blanensku má vodu s mírně zhoršenými vlastnostmi, dá se v ní ale koupat. Vyplývá to z výsledků rozboru Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje. Hygienici sledují asi dvacítku koupališť, na ostatních je voda vhodná ke koupání.

Ve vodě v nádrži Palava se vyskytují zelené řasy, je tam zvýšený obsah chlorofylu a snížená průhlednost, zjistili hygienici. U žádného dalšího sledovaného přírodního koupaliště zhoršené vlastnosti vody nezaznamenali. Informace zveřejňují u dvacítky nejvíce navštěvovaných přírodních koupališť. Asi u desítky dělají rozbory sami hygienici nejméně jednou za měsíc, u Brněnské přehrady jednou za týden. U jiných koupališť jim výsledky posílají provozovatelé koupališť.

Vhodná voda ke koupání je ve vodní nádrži Letovice i rybníku Suchý na Blanensku, na všech pěti koupalištích Brněnské přehrady, a to v Rakovci, Kozí horce, Rokli, Osadě i na Sokolském koupališti. Dobrou vodu má i jezírko Wellness Infinit Maximus v Brně nebo přírodní koupací biotop v městské části Brno-jih.

Vhodnou vodu nabízí i Kovalovice na Brněnsku, kde je nejteplejší voda, která má okolo 26 stupňů Celsia. Koupat se dá i na koupalištích Nové Mlýny na Břeclavsku, Lučina i Bohuslavice na Hodonínsku, Luleč na Vyškovsku, Vranovská přehrada, Bantice, Vémyslice i Výrovice na Znojemsku.

 

Autoři | Foto MMB

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Jihomoravský, okres Blansko, přírodní koupaliště, Krajská hygienická stanice, Jihomoravský kraj, Brněnská přehrada, Letovice, Rakovec, Brno, Kozí horka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda koupaliště Palava na Blanensku má mírně zhoršené vlastnosti. Prýgl je v pořádku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.