Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Sběratel ztratil v Brně kufřík se stovkami historických mincí, vrátil ho poctivý nálezce

Podruhé narodit se musel sběratel historických mincí, když mu strážníci oznámili, že o svou rozsáhlou sbírku nepřišel. Kufřík se stovkami artefaktů našel osmatřicetiletý muž v Černých Polích. Zachoval se čestně a nález šel odevzdat na stanici strážníků.

Strážníci kufřík otevřeli a v několika platech napočítali pod průhlednými obaly přes tři sta padesát historických mincí z různých zemí.

Kromě československých korun, maďarských forintů nebo polských zlotých nechyběly ani marky, šilinky, rubly, franky nebo mince v rumunské a bulharské měně. Uvnitř se nacházely i pamětní medaile, klíče i další osobní věci a cennosti.

Strážníkům se podařilo telefonicky spojit s vlastníkem kufříku. Ten byl právě mimo Brno a slíbil, že si nález hned po návratu vyzvedne. „Hodnotu sběratelské sady odhadl na dvacet tisíc korun," uzavřel policejní mluvčí Jakub Ghanem.

Foto MP Brno

Štítky kufřík, ztráta, Brno, strážníci, mince, kufr

FOTO: Sběratel ztratil v Brně kufřík se stovkami historických mincí, vrátil ho poctivý nálezce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.