Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Je to oficiální. Město zakázalo koupání a skejtování před Janáčkovým divadlem

Brno v parku u Janáčkova divadla zakázalo koupání v kašně i pohyb v prostranství na skateboardech a kolečkových bruslích. V kašně se dosud běžně koupali lidé, především děti. Podle mluvčího magistrátu Filipa Poňuchálka město muselo řešit častější poruchy kašny, ale také odstraňování grafitů z objektů nebo rozbité obklady divadla. Proto město vydalo provozní řád parku, který některé činnosti zakazuje.

V parku se kromě zeleně nachází kašna, menší fontány, ale také prostranství s kamenným posezením nebo schody k Janáčkovu divadlu. Fontánu využívají v teplých dnech lidé pro koupání, v prostranství nebo na schodech lze vidět lidi na skateboardech nebo bruslích. Kvůli tomu město muselo řešit několik problémů. „Měli jsme častější poruchy fontány. Upravovali jsme trávník nebo závlahový systém, řešili jsme rozbité obklady, odstraňovali jsme grafity," vyjmenoval Poňuchálek.

ČTĚTE TAKÉ: Fontána před Janáčkovým divadlem není koupaliště, utrum budou mít i skejťáci. Národní divadlo se rozhodlo zakročit

Osvěžit ano, koupat už ne. Utrum mají i skejťáci

Městská firma Veřejná zeleň města Brna, která je správcem parku, proto umístila k prostranství dnes ráno provozní řád. U kašny nebo vodních prvků je sice možné se osvěžit, ale není povoleno se v nich koupat jak lidem, tak psům nebo dalším zvířatům. V místě se nikdo nesmí pohybovat na skateboardu nebo kolečkových bruslích a nelze tam vjíždět motorovými vozidly bez povolení.

Za škodu platí návštěvník

Zakázané je také rozdělávání ohně, používání zábavné pyrotechniky či úmyslné poškozování a znečišťování veřejné plochy včetně vybavení. V případě nerespektování řádu může vlastník i správce uživatele vykázat z prostoru.

„Za úmyslné poškození nebo za škodu vzniklou nerespektováním provozního řádu nese odpovědnost v plné výši každý návštěvník," zdůraznil Poňuchálek.

Autoři | Foto Varvara Šatunova

Štítky fontána, Janáčkovo divadlo, koupání, skejt, zákaz, skateborading, kašna, Brno, skateboard, Národní divadlo Brno

Je to oficiální. Město zakázalo koupání a skejtování před Janáčkovým divadlem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.