Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zájem o senior taxi ve Vyškově je značný, jelo se 3000krát

Zájem o službu senior taxi ve Vyškově je značný, od loňského září se uskutečnilo více než 3000 jízd. Navíc se rozšiřuje počet míst, kam se bude moci s taxi zajet. Uvedl to místostarosta města Roman Celý (KDU-ČSL). Za poplatek 20 korun se senioři díky taxi dostanou třeba na městský úřad či k lékaři. V rozpočtu města je na službu pro letošek vyčleněno 600.000 korun.

Uživatelé služby mohou speciálně označený vůz využít od loňského září k odvezení z domova například do rehabilitačního zařízení, na hřbitov či na autobusové a vlakové nádraží. Cílové destinace jsou pevně dané, služba se ale rozšiřuje o další destinace. Nově s taxi půjde zajet třeba do akvaparku, na pedikúru, do kadeřnictví či holičství. V červenci a v srpnu půjde službu využít i k přepravě do některého z obchodních center ve Vyškově.

"Přeci jen je doprava seniorů za nákupy v letních parnech vyčerpávající, tímto jim chceme vyjít vstříc. Každý držitel průkazky opravňující k využití služby může senior taxi použít k nákupům maximálně jednou týdně, ovšem pokud bude kapacita služby. Cesta k lékaři bude mít přednost," uvedl místostarosta.

Taxi je velmi oblíbené

Služba je určená lidem s trvalým pobytem na území města a jeho místních částí, kteří dovršili věk 65 let. Využít ji mohou také držitelé průkazů ZTP a ZTP/P bez rozlišení věku. Potřebují jediné, a to vyřídit si průkazku, kterou vystavuje odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Vyškov.

Průkazek úřad zatím vydal přes 700. Podle místostarosty se uskutečnilo jen do konce loňského roku přes 1000 jízd, celkem to bylo více než 3000 jízd. Letos provozovatel podle vedení města už několikrát překročil i 450 jízd za měsíc.

Taxi je uživatelům k dispozici každý všední den od 6:30 do 14:30. Jízdu si lidé musí telefonicky objednat na čísle 777 358 999. Přepravovaná osoba může mít s sebou jednočlenný doprovod, který platbu za převoz nehradí. Součástí služby je i přeprava menších zavazadel, popřípadě skládacího invalidního vozíku, chodítka nebo francouzských holí.

Autoři | Foto Deník/Zdeněk Plachý

Štítky ČR, správa, sociální, doprava, MHD, senioři, Vyškov, taxi, AUDIO, Roman Celý, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o senior taxi ve Vyškově je značný, jelo se 3000krát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.