Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Břeclavi začne od července jezdit senior taxi

V Břeclavi začne od července jezdit senior taxi, zatím bude ve zkušebním provozu pro obyvatele břeclavského Domova seniorů. Služba je určena pro starší nebo postižené lidi, které za dotovanou cenu dopraví například k lékaři. Radní provozovatele služby vybrali na čtvrtečním zasedání. Vedení města o tom informovalo na svém webu.

"Senior taxi bude fungovat od července, nejprve ve zkušebním provozu pro obyvatele Domova seniorů. Ve druhé polovině měsíce pak bude Senior taxi sloužit všem zájemcům, kteří na tuto službu budou mít nárok," uvedl tiskový mluvčí radnice Jiří Holobrádek.

Službu budou moci využívat lidé nad 65 let nebo držitelé průkazů ZTP a ZTP/P. Hendikepovaní mohou taxi využít v doprovodu jedné osoby cestující bezplatně. Jedna jízda vyjde na 20 korun, jde o jednosměrnou cestu. Službu může jeden člověk využít pouze šestkrát za měsíc. Senior taxi mohou lidé využít k cestě na úřady, k lékaři nebo do nemocnice či na hřbitov nebo do lékárny. Služba bude fungovat pouze v pracovní dny.

Obdobnou službu nabízí na jižní Moravě například Tišnov, Hodonín, Moravský Krumlov či Ivančice. Ve Šlapanicích jezdí podle pravidelného jízdního řádu senior bus. V Brně jezdí senior bus na principu osobní poptávky a je schopen převézt i cestujícího na vozíku.

Autoři | Foto Deník/Zdeněk Plachý

Štítky ČR, správa, služby, sociální, senioři, Břeclav, Brno, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Břeclavi začne od července jezdit senior taxi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.