Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravská přírodní koupaliště mají vhodnou vodu ke koupání

Přírodní koupaliště v Jihomoravském kraji mají vodu vhodnou ke koupání. Vyplývá to z webových stránek Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje, která dělá rozbory vody, ale také přijímá informace od provozovatelů koupališť a organizací, jako je třeba Povodí Moravy. Sleduje asi dvacet nejnavštěvovanějších přírodních koupališť.

Koupat se dá na všech pěti koupalištích na Brněnské přehradě, a to na Kozí horce, Osadě, Rakovci, Rokli i Sokolském koupališti. Teplota vody se pohybuje kolem 22 stupňů Celsia. Bez problémů je i přírodní koupací biotop Brno-jih a jezírko Wellness Infinit Maximus v Brně. Na Blanensku se lidé mohou koupat ve vodních nádržích Letovice a Palava, ale také v rybníku Suchý. Na Břeclavsku jsou dostupné Nové Mlýny, další přírodní koupaliště lidé najdou v Kovalovicích na Brněnsku, na Lučině a v Bohuslavicích na Hodonínsku, v Lulči na Vyškovsku a vykoupat se mohou i na Vranovské přehradě, v Banticích, Vémyslicích a Výrovicích na Znojemsku.

Voda se může postupně zhoršovat

Rekreanti se mohou dočíst informace o stavu vody nejen na webu hygieniků, ale také na informačních tabulích. Na nich lze najít údaje o tom, že je voda vhodná ke koupání, ale také že může mít mírně zhoršené vlastnosti nebo zhoršenou jakost. Ve všech těchto případech je ale vhodná ke koupání. Dále nemusí být voda vhodná ke koupání, ale také může být zdraví nebezpečná.

Zhoršení kvality vody ovlivňuje například počasí, například horko nebo třeba déšť. V posledních letech nemuseli hygienici nikde zakazovat koupání s výjimkou loňského roku, kdy zakázali koupání na Brněnské přehradě. Velké teplo a sucho vedlo ke zhoršení kvality vody. V minulosti byla přehrada nevhodná ke koupání. Po jejím vyčištění za stovky milionů ji ale mohou lidé využívat.

 

Autoři | Foto MMB

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Jihomoravský, koupání, přírodní koupaliště, Jihomoravský kraj, Povodí Moravy (státní podnik), Krajská hygienická stanice, Brněnská přehrada, Brno, Rokle, Rakovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravská přírodní koupaliště mají vhodnou vodu ke koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.