Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Spolek Milion chvilek pro demokracii plánuje 16. listopadu další velkou demonstraci na Letné

Organizátoři protestů proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a za nezávislost justice v Česku oznámili další velkou demonstraci na pražské Letné na 16. listopadu. Předseda pořadatelského spolku Milion chvilek Mikuláš Minář to řekl v závěru nedělní manifestace. V případě mimořádných událostí mohou být protesty i dříve. Do listopadu mají sympatizanti demonstrací každodenní prací pokračovat v tom, co setkání nastartovala, dodal Minář.

O prázdninách není podle Mináře reálné, aby se každý týden scházely větší a větší počty lidí, jako tomu bylo v posledních týdnech. Protože ale považuje za pravděpodobné, že do podzimu se Babišovy problémy prohloubí, připravuje spolek Milion chvilek demonstraci den před připomínkou Dne boje za svobodu a demokracii. Pokud budou porušena pravidla demokratické hry, mají být další protesty dřív, například i o prázdninách, řekl Minář.

Předseda spolku vyzval přítomné na zaplněné letenské pláni k tomu, aby pokračovali v červenci a v srpnu v tom, co protesty nastartovaly. „Tomáš Garrigue Masaryk tomu říkal každodenní drobná práce. Udělejme přes léto vše pro to, aby byla nadále vnitřně proměňována situace v naší zemi," uvedl.

Na 28. září chystá spolek akci nazvanou „Kroky pro demokracii", které by se měly na různých místech republiky zúčastnit nejrůznějšími pochody, výšlapy do kopců a „běhy pro demokracii", uvedl Minář. Řada obcí podle něj deklaruje, že v menších místních manifestacích či alespoň setkáních a diskusích plánuje pokračovat i přes léto.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, demonstrace, vláda, právo, Babiš, justice, Benešová, Mikuláš Minář, Milion Chvilek, Letná, protest, demokracie, Andrej Babiš, ANO 2011, Česko, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva

Spolek Milion chvilek pro demokracii plánuje 16. listopadu další velkou demonstraci na Letné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.