Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Medvěda na Břeclavsku opět viděli, policie vybízí k obezřetnosti

Medvěd, kterého lidé zahlédli minulý týden mezi Týncem a Tvrdonicemi na Břeclavsku, se v regionu patrně stále pohybuje. Nově ho lidé viděli u Moravské Nové Vsi. Policie vybízí k obezřetnosti. Na webu policie to dnes uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová.

Břeclavská radnice na svých webových stránkách na začátku týdne uvedla, že medvěda zahlédli dva cyklisté v sobotu na lesní stezce mezi Týncem a Tvrdonicemi na Břeclavsku. Policie podle mluvčí tehdy přijala oznámení a policisté ho vyjeli prověřit. Zvíře na označeném místě nebylo.

"Ve čtvrtek navečer jsme přijali další oznámení. Tentokrát se měl medvěd vyskytovat u řeky za obcí Moravská Nová Ves, kde začíná lesní porost," uvedla Haraštová. Policie ihned vyrozuměla vedení obce a zprávu o medvědovi předala také pracovníkům polesí a mysliveckému sdružení.

"Chtěli bychom tímto apelovat na obyvatele i návštěvníky našeho regionu, aby byli obezřetní! V případě, že by medvěda ve volné přírodě spatřili, doporučujeme o tom okamžitě informovat Policii ČR prostřednictvím tísňové linky 158," uvedla mluvčí.

Už v pátek minulý týden medvěda zachytila fotopast u Bzence. Není to poprvé, co se na Břeclavsko medvěd zatoulal. Lidé tuto šelmu viděli už v letech 2012 a 2015. Ani v jednom z případů nezpůsobilo zvíře žádné problémy nebo škody na majetku.

"Není důvod k žádné panice, medvědi jsou plachá zvířata a oba cyklisté se shodli, že jakmile je uviděl, hned se dal na útěk. Rozhodně tedy žádné nebezpečí nehrozí," uvedl dříve David Mahovský z břeclavské radnice.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, příroda, medvěd, Břeclavsko, policie, okres Břeclav, Tvrdonice, Týnec, Moravská Nová Ves, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Medvěda na Břeclavsku opět viděli, policie vybízí k obezřetnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.